To je to što me zanima!

NBA poput Saudijske lige: Davis potpisao za nevjerojatnu svotu

Davis je osvojio svoj prvi NBA naslov u 2020. s Lakersima, a u karijeri je osam puta bio All-Star, tri puta je vodio ligu u blokadama,  a u karijeri prosječno bilježi 24,0 koševa i 10,4 skokova
Vidi originalni članak

NBA zvijezda Anthony Davis produljit će ugovor s Lakersima na dodatne tri sezone za rekordan iznos od 186 milijuna dolara, objavio je u petak ESPN.

Tridesetogodišnji Davis će zarađivati ​​62 milijuna dolara po sezoni, što je najveća godišnja plaća u povijesti NBA lige. Ugovor će Davisa vezati za franšizu iz Los Angelesa do 2028. uz ukupnu cijenu od 270 milijuna dolara, tvrdi igračev agent Rich Paul. Prošle sezone Davis je odigrao važnu ulogu u putu Lakersa do finala Zapadne konferencije gdje su poraženi od prvaka Denvera.

Davis je osvojio svoj prvi NBA naslov u 2020. s Lakersima, a u karijeri je osam puta bio All-Star, tri puta je vodio ligu u blokadama,  a u karijeri prosječno bilježi 24,0 koševa i 10,4 skokova. 

PRIJEVARE OSIGURANJA Bivši košarkaš iz NBA-a dobio 10 godina zatvora. U istom slučaju osuđen i miljenik Zagrepčana

VRHUNSKI PODUZETNIK Jordan je kupio NBA klub za 275 milijuna dolara, a sad ga je prodao za višestruko veći iznos

Inače, Davis je samo jedan u nizu igrača koji su iskoristili povećanje 'salary capa' u NBA ligi. Naime, dozvoljeni budžet za potrošnju se povećava, što znači da i igrači potpisuju sve unosnije ugovore. Prije nekoliko mjeseci potpisan je novi kolektivni ugovor u ligi između igrača i uprave lige, a novi, bogatiji ugovori, dio su te promjene.

Tako je Jaylen Brown iz Boston Celticsa u srpnju potpisao ugovor za vrtoglavih 304 milijuna i pet godina, a Nikola Jokić je na petogodišnjem ugovoru od 270 milijuna.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • David1Prometheus 05.08.2023.

    Bas to..pa taj Davis jedva hoda kolko su mu ti stapici od nogu osakaceni nogama, nije mogao 2 napada zaustavit protiv Jokica a kao najbolji obrambeni, koja sala uvijek bas uvijek se ozljedi uoci polufinala ..lakersi se trebaju i lebrona i ad rijesiti i ic s mladim snagama

  • Domagoj6890 05.08.2023.

    znaci lakersi ce placati gotovo nemogucu cifru liku koji ne moze ostat ne ozljeden ni jednu sezonu

Komentiraj...
Vidi sve komentare