To je to što me zanima!

Necijepljeni igrači u Njemačkoj uskoro više neće smjeti igrati?

U Njemačkoj divljaju brojke zaraženih korona virusom zbog čega postoji mogućnost uvođenja 2G pravila što znači da bi svi igrači morali biti cijepljeni ili dokazati da su preboljeli Covid
Vidi originalni članak

Nogometaši Bayern Munchena Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala i Eric-Maxim Choupo-Moting odbijaju se cijepiti zbog čega bi im moglo biti zabranjeno nastupati za svoj klub, piše njemački Sport1. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bayern je u velikim problemima jer spomenuta četvorica igrača nisu cijepljeni, a zbog pravila 3G koje je na snazi, klub otežano radi. Nogometašima je zabranjeno boraviti s ostatkom momčadi u istom hotelu te moraju putovati odvojeno na utakmice. 

Bayern u petak igra prvenstvenu utakmicu kod Augsburga što znači da će Kimmich, Gnabry, Musiala i Choupo-Moting na gostovanje morati posebnim prijevozom, a u slučaju da Njemačka uvede 2G, situacija će se dodatno zakomplicirati. 

U tom slučaju, Bayern će onim igračima koji se ne žele cijepiti i nisu cijepljeni moći uskratiti plaću za onaj period koji će izbivati s terena. 

S obzirom na to da je u Njemačkoj veliki porast broja zaraženih korona virusom, Bundestag je usvojio Zakon o zaštiti od zaraze koji omogućuje daljnju provedbu mjera za suzbijanje pandemije i nakon što istekne proglašeno izvanredno epidemiološko stanje (25.11.). 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • RedDoor 19.11.2021.

    Čekajte, ako je itko zdrav i u najboljim godinama to su sportaši, ne vidim razlog kao i za većinu djece. Ključno je redovito testiranje medicinskog osoblja da se spriječi proboj u bolnice i domove. Mislim da bi najjednostavnije bilo brzi kućni testovi jednom tjedno za sve koje rade ili idu u školu i gotovo. Gdje su više pravnici sa svojim mišljenjima za ljudska prava.

  • nohname 19.11.2021.

    Pa tko im je kriv kad svi ti nogometasi i velike zvijezde šute,nitko nema pravo nekog tjerati da se mora cjepiti. Ajde sad da vas vidimo,dignite svoj glas.

  • danyyyy 19.11.2021.

    A cjepljeni će patiti od miokarda, ugrušaka i drugih poteškoća. Zanimljiva situacija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare