To je to što me zanima!

Nedodirljiv: Sir Alex Ferguson trener godine u Premiershipu

Legendarni Škot za oproštaj od trenerske karijere uzeo je 20. naslov s Manchester Unitedom, a sada ga je Udruženje menadžera proglasilo i trenerom 2013. godine
Vidi originalni članak

Udruženje menadžera (LMA) proglasilo je sir Alexa Fergusona najboljim trenerom 2013. godine u Premiershipu. Nakon što je u svojoj posljednjoj trenerskoj sezoni uzeo 20. naslov s Manchester Unitedom, sir Alex je za sami kraj karijere pokupio još jednu prestižnu nagradu čime je još jednom potvrdio da je nedodirljiv u trenerskom svijetu. Fergusonu je to četvrti put da je osvojio nagradu, a prije ovoga najboljim je proglašen 1999., 2008. i 2011. godine.

- U neku ruku mi je drago što je napokon sve gotovo jer, vjerujte mi, bio je to vraški težak posao - rekao je Ferguson.

U njegovoj posljednjoj utakmici na klupi United je odigrao 5-5 s West Bromwichem, a Ferguson je nakon utakmice šaljivo prokomentirao izbor za trenera godine.

- Nagradu je trebao dobiti Steve Clarke (trener WBA) jer tko god Manchesteru zabije pet golova, zaslužuje to - našalio se Škot.

Sir Alex je ovime postao prvi trener koji je tu nagradu osvojio četiri puta. Njegov nasljednik na klupi Manchester Uniteda David Moyes najboljim je proglašen tri puta.

- Teško je riječima opisati što Fergusonovu ostavštinu i veličinu. Ova nagrada samo je još jedan dokaz svemu tome - zaključio je direktor LMA Howard Wilkinson.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • maki87_1 21.05.2013.

    Fergie,ti si Bog!

  • Gox111 21.05.2013.

    L . E .G . E . N . D . A .

  • chelseaMG 21.05.2013.

    zasluženo. treba biti trener stoljeća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare