To je to što me zanima!

Nedorečena Rijeka produkt je ozljeda i atmosfere oko kluba

Remi je realan. Rijeka nije dobila ni više, ni manje od onoga što je zaslužila. Izudarana ozljedama i ozračjem u kojem Torcida vrijeđa grad Rijeku i Riječane, a Armada šuti, Rijekin aktualni maksimum je - 0:0
Vidi originalni članak

Rijeka je u 152. Jadranskom derbiju bez golova bila - nedorečena. I promašivala zicere i bila podređena. U skladu sa bespotrebno napetom atmosferom oko kluba i ozljedama koje u valovima udaraju na Bišćanovu svlačionicu.

Rujevica prolazi kroz izazovno razdoblje u kojem se Hajduka više ne dočekuje da bi ga se od prve minute napalo i odmah mu prekinulo 'dotok kisika', na nogometnome Kvarneru živi se početak godine u kojem se klupski predsjednik sve češće pita "Što meni sve ovo treba?", a dok gostujući navijači vrijeđaju grad Rijeku i Riječane, Armada - šuti.

Sve to, naravno, ostavlja traga na momčadi koju se ne može 100% izolirati od okruženja pa je trenutnih 100% Gorgona & co. bilo dovoljno jedino za ono što se na kraju i dogodilo. Remi u tekmi koja definitivno ne ide u red nezaboravnijih Jadranskih derbija.

Prečesto su desetkovani Bijeli stajali predaleko od Bilih, nije bilo dovoljno energije i presinga koji bi u začetku ugušio hajdučku ideju igre nego se čekalo na splitsku pogrešku. A ono malo tih pogrešaka koje su dočekali Riječani nisu znali materijalizirati.

Impuls se dogodi ili s tribina ili s klupe, a na klupi je Bišćan imao: nedovoljno spremnog Murića i - petoricu tinejdžera među kojima i srednjoškolca Brauta. Definitivno nedovoljno za aktiviranje neke pričuvne varijante.

Pavičić, Lončar i Halilović nisu se uspjeli nametnuti Hamzi, Caktašu i Palaversi u srcu terena i Rijeka je tu, u veznom redu, napravila nedovoljno da napravi neku opipljiviju dominaciju. Nije se Splićanima niti u jednom trenutku sakrila lopta, nije ih se prisililo na kikseve u kreaciji.

Rijeka je u svojem domu protiv Hajduka osvojila bod. Ni manje, ni više od onoga što je po prikazanome zaslužila. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • pacovikozec 16.02.2019.

    Torcida vrijeda rijeku i rijecane! Koda je bitno sto klosari misle i govore!

  • DraženMuhvić 16.02.2019.

    Klupski predsjednik se uopće ne pita: "Što meni sve ovo treba?". On jako dobro zna zašto radi to što radi. Iz ljubavi prema...

  • POTPEC 16.02.2019.

    Rezultat kad pogledaš cijelu utakmicu je realan. Prvo poluvrime je bilo Hajdukovo. I ko zna kako bi se odvijala utakmica dalje da sudac nije poništio gol. Poništeni gol ide na dušu suca. Faula u 16.m ima kad god je balun u njemu, i po tome bi tribalo svirat non stop. Drugo poluvrime je možda mrvicu više pripalo Rijeci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare