To je to što me zanima!

Nema nogometa! Osijek je pod snijegom, odgoda i u Koprivnici

Obje subotnje utakmice HNL-a su odgođene: Osijek - Inter i Slaven Belupo - Rijeka. Snijeg je prekrio terene u Osijeku i Koprivnici i nije bilo uvjeta za igru. Susreti su prebačeni za nedjelju
Vidi originalni članak

Snijeg radi probleme u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Utakmice Osijek - Inter (15 sati) i Slaven Belupo Rijeka (17.30 sati) odgođene su za nedjelju! Neće biti prvoligaškog nogometa u subotu jer su ove dvije utakmice jedine na rasporedu.

U nedjelju još igraju: Dinamo - Hajduk (15 sati), Istra - Rudeš (17.30).

VIDEO: Snijeg zabijelio i Zagreb, ali u Slavoniji pada puno jače

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Utakmica 18. kola između Slaven Belupa i Rijeke, koja se trebala odigrati u subotu u Koprivnici, odgođena je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Termin utakmice bit će poznat naknadno - objavila je Rijeka na Facebooku.

POGLEDAJTE  VIDEO

Zaleđen je i prekriven snijegom teren u Koprivnici, a za popodne je najavljeno -7. Čak i da se krenulo u čišćenje travnjaka, on bi vjerojatno bio uništen, a tu je i rizik od ozljeda na tako zaleđenom terenu pa je najbolje bilo odgoditi utakmicu.

Nije bilo smisla

U petak navečer prvi snježni derbi u HNL-u ove sezone odigrali su Lokomotiva i Gorica (2-2) u Kranjčevićevoj ulici. Negdje u vrijeme kad su završili s utakmicom, na Facebook stranici NK Osijeka osvanuo je poziv navijačima:

- Dođite nam pomoći očisti teren od snijega.

- Mogli biste nam dati besplatne karte za utakmicu - sjetio se jedan navijač Osijela.

- Može - uslijedio je odgovor. 

No ništa ni od subotnje utakmice Osijeka i Intera.

- Utakmica 18. kola HT Prve HNL između Osijeka i zaprešićkog Intera, koja je trebala biti odigrana ove subote s početkom u 15 sati, odgođena je za nedjelju! Igrat će, dakle, 16. prosinca s početkom u 13 sati. Naime, u nazočnosti glavnog suca Marina Vidulina, kapetana obje momčadi Mileta Škorića i Komnena Andrića, predstavnika klubova Hrvoja Barišića i Davora Bagarića te delegata Ivana Vukojevića obavljen je pregled terena i konstatirano je da u prvotno predviđenom terminu susreta nema uvjeta za njegovo odigravanje. Razlog je u tomu što je travnjak gotovo u potpunosti pokriven „debelim“ snijegom. Usuglašeno je i s povjerenikom natjecanja Josipom Breznijem da će se igrati dan kasnije  (nedjelja) u 13 sati, a NK Osijek ima obvezu do tada pripremiti teren za igru - objavio je Osijek na službenoj stranici.

POGLEDAJTE GALERIJU

Za razliku od petka i Kranjčevićeve ulice u Zagrebu gdje je padao lagani snijeg, u Slavoniji je stanje puno lošije. Snijeg je padao cijelu noć, pada i dalje. Temperatura je ispod nule i teren Gradskog vrta je prekriven snijegom, ali je i zaleđen.

Za popodne je najavljen novi snijeg i temperature ispod nule pa je u takvim okolnostima jedino logično rješenje bilo odgoditi utakmicu da se netko od igrača ne bi ozlijedio. 

 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • POTPEC 15.12.2018.

    Prije par dana najavljivali su snig, i teško je bilo kupiti dvi tri, role najlona i pokriti teren. Samim tim se i zemlja ne smrzava. A na dan utakmice se sve jednostavno skine, utakmica odigra i nema problema.

  • srecko64 15.12.2018.

    Zasto ne ciste. Ljencine a lovu bi htjeli iz toplog.

  • komentator__Luka 15.12.2018.

    zakaj u koprivnici odgođeno pa ima nekih 6-7 cm snijega, dok je osijek ipak na 15-20

Komentiraj...
Vidi sve komentare