To je to što me zanima!

Nema više HNL-a na HRT-u: Izgubili su prava emitiranja!

HRT je ponudio Digitelu 10 posto veću cijenu nego prošle sezone kako bi HNL ipak ostao na malim ekranima. Iz Digitela su ponudu odbili i ništa od HNL-a na televiziji
Vidi originalni članak

HRT je izgubio prava na emitiranje utakmica Hrvatske nogometne lige. Dinamo, Hajduk, Zagreb, Split, Varaždin i ostale klubove nećemo gledati na HRT-u, a vjerojatno niti na jednoj od televizijskih kuća s nacionalnom koncesijom. Nakon 21-godišnje suradnje HRT-a i Udruge prvoligaša, ove sezone HNL odlazi s malih ekrana, piše HRT.

Udruga prvoligaša ove godine prvi put nije izravno pregovarala s HRT-om o prodaji prava prve HNL, već ih je prodala kompaniji Digitel komunikacije. HRT je ponudio Digitelu 10 posto veću cijenu za otkup prava utakmica prve lige iako ove sezone ima manje susreta. Da bi HNL zasdržao na svojim ekranima, HRT je za jednu sezonu ponudio gotovo kao za dvije godine Lige prvaka, no to nije bilo dovoljno da Digitel prihvati ponudu.

- Nemam komentara, ne znam zašto to mene pitate - rekao je Branko Laljak, predsjednik Udruge Prve HNL, na pitanje kako komentira vijest da utakmice najvišeg razreda hrvatskoga nogometa više nećemo gledati na nacionalnoj televiziji.

- Udruga je televizijska prava prodala tvrtki Digitel i ona dalje pregovara o prodaji televizijskim kućama - dodao je ipak Laljak.

Klubovi žive od novca, a ne od sentimenta, rekao je  Laljak, predsjednik Udruge Prve HNL

U cijeloj priči zanima ga isključivo biznis. To što Prva HNL prvi put nakon 21 godine neće biti na nacionalnoj televiziji nije posebno važno.

- Ne, ne žalim što je tako ispalo. Nemam ja tu što žaliti ili ne žaliti, klubovi žive od novca, a ne od sentimenta - rekao je Laljak pa znakovito zaključio:

- Koliko znam, to ionako još nije definitivno dogovoreno...

Priopćenje HRT-a donosimo u cjelosti:

Nakon 21. godine uspješne suradnje HRT-a i Udruge prvoligaša, ove sezone prvi put najbolje utakmice Hrvatske nogometne lige nećete gledati na ekranima Hrvatske radiotelevizije ali vjerojatno niti na jednoj od televizija s nacionalnom koncesijom.

Ove godine, naime, Udruga prvoligaša prvi puta nije izravno pregovarala s HRT-om o prodaji prava emitiranja već ih je prodala tvrtci Digitel komunikacije.

Unatoč silaznoj putanji interesa javnosti za utakmice HNL-a, unatoč svim problemima kroz koje HNL prolazi , a isključivo u interesu hrvatskog nogometa, HRT je za manji broj utakmica nego prošle sezone , ponudio 10% veću cijenu. Usporedbe radi, da bi HNL zbog svojih gledatelja zadržao na svojim ekranima, HRT je za jednu sezonu HNL-a nudio gotovo kao za dvije godine Lige prvaka!

To, međutim, nije bilo dovoljno i HRT zbog toga iskreno žali.

Idi na 24sata

Komentari 136

  • malazla 11.07.2011.

    HTV je odavno postao tv kuća za penzionere i kućanice, ništa pametno reprize repriza i nikakav sportski program, već sijela, vezovi i indijske sapunice.Meni su se zamjerili jer su prestali prenositi utrke F1, što se tiče HNL-a to nit gledam niti me zanima, ali ipak ostaje idiotska odluka čelnika kuće.

  • Mayhem29 10.07.2011.

    HNL cemo gledati bilo na HRT-u,RTL-u ili Novi jer taj Digitel nema kome drugome prodati prava jer niti jedna druga tv kuca nece dati ponudu stoga ne sekirajte se jer HNL ce se i dalje gledati,a osobno mi je drago sto ga HRT nece prenositi...Ja ih niti placam,niti ih gledam tako da me zaboli za HRT

  • kapitalist86 09.07.2011.

    Koga uostalom briga za HNL? Mene definitivno ne,tak i onako EZEL mi je pet puta bolji nego gledati kako nasi trce za loptom tamo na nekoj njivi..Al kad je sve tursko vec IN,mislim da bi za pocetak mogli osigurati izravne prijenose turske nogometne lige,uz nezaobilazne turske komentatore :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare