Obavijesti

Sport

Komentari 136

Nema više HNL-a na HRT-u: Izgubili su prava emitiranja!

Nema više HNL-a na HRT-u: Izgubili su prava emitiranja!
1

HRT je ponudio Digitelu 10 posto veću cijenu nego prošle sezone kako bi HNL ipak ostao na malim ekranima. Iz Digitela su ponudu odbili i ništa od HNL-a na televiziji

VIDEO

HRT je izgubio prava na emitiranje utakmica Hrvatske nogometne lige. Dinamo, Hajduk, Zagreb, Split, Varaždin i ostale klubove nećemo gledati na HRT-u, a vjerojatno niti na jednoj od televizijskih kuća s nacionalnom koncesijom. Nakon 21-godišnje suradnje HRT-a i Udruge prvoligaša, ove sezone HNL odlazi s malih ekrana, piše HRT.

Udruga prvoligaša ove godine prvi put nije izravno pregovarala s HRT-om o prodaji prava prve HNL, već ih je prodala kompaniji Digitel komunikacije. HRT je ponudio Digitelu 10 posto veću cijenu za otkup prava utakmica prve lige iako ove sezone ima manje susreta. Da bi HNL zasdržao na svojim ekranima, HRT je za jednu sezonu ponudio gotovo kao za dvije godine Lige prvaka, no to nije bilo dovoljno da Digitel prihvati ponudu.

- Nemam komentara, ne znam zašto to mene pitate - rekao je Branko Laljak, predsjednik Udruge Prve HNL, na pitanje kako komentira vijest da utakmice najvišeg razreda hrvatskoga nogometa više nećemo gledati na nacionalnoj televiziji.

- Udruga je televizijska prava prodala tvrtki Digitel i ona dalje pregovara o prodaji televizijskim kućama - dodao je ipak Laljak.

Klubovi žive od novca, a ne od sentimenta, rekao je  Laljak, predsjednik Udruge Prve HNL

U cijeloj priči zanima ga isključivo biznis. To što Prva HNL prvi put nakon 21 godine neće biti na nacionalnoj televiziji nije posebno važno.

- Ne, ne žalim što je tako ispalo. Nemam ja tu što žaliti ili ne žaliti, klubovi žive od novca, a ne od sentimenta - rekao je Laljak pa znakovito zaključio:

- Koliko znam, to ionako još nije definitivno dogovoreno...

Priopćenje HRT-a donosimo u cjelosti:

Nakon 21. godine uspješne suradnje HRT-a i Udruge prvoligaša, ove sezone prvi put najbolje utakmice Hrvatske nogometne lige nećete gledati na ekranima Hrvatske radiotelevizije ali vjerojatno niti na jednoj od televizija s nacionalnom koncesijom.

Ove godine, naime, Udruga prvoligaša prvi puta nije izravno pregovarala s HRT-om o prodaji prava emitiranja već ih je prodala tvrtci Digitel komunikacije.

Unatoč silaznoj putanji interesa javnosti za utakmice HNL-a, unatoč svim problemima kroz koje HNL prolazi , a isključivo u interesu hrvatskog nogometa, HRT je za manji broj utakmica nego prošle sezone , ponudio 10% veću cijenu. Usporedbe radi, da bi HNL zbog svojih gledatelja zadržao na svojim ekranima, HRT je za jednu sezonu HNL-a nudio gotovo kao za dvije godine Lige prvaka!

To, međutim, nije bilo dovoljno i HRT zbog toga iskreno žali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...