To je to što me zanima!

'Nemam više interes za MMA. Kupio sam ovce, imam i bikove, cilj mi je završiti fakultet...'

Možete se boriti i do 40. godine, no morate imati cilj. Moj je cilj bio doći do vrha i to sam ostvario. Za mene tamo više nema kompetitivnog interesa, rekao je Khabib Nurmagomedov...
Vidi originalni članak

Prije mjesec dana je rekao konačno zbogom sportu u kojem je postao jedan od najboljih. Mnogi ga nagovaraju da se vrati i odradi 30. meč, vatru je dodatno potpirio njegov menadžer koji je na Twitteru napisao '30-0', ali njegova odluka je bila konačna.

POGLEDAJTE VIDEO: TKO JE GOAT - KHABIB ILI JONES?

- Bog mi je dao sve! Hvala ovim momcima sa mnom! Dugujem toliko svojem timu. Ovo je bila moja zadnja borba, više se ne vraćam bez svog oca. Pričao sam s majkom tri dana kad se ovo dogovaralo, obećao sam da je ovo moja zadnja borba i ona je to i bila - rekao je tada Khabib Nurmagomedov (32)

Mnogi su mislili da se to ipak odnosi na kratkoročno razdoblje dok se ne slegnu emocije i dok sam ne shvati što želi, ali čini se da je Khabib već odlučio što želi i da je MMA prošlost.

Dagestanski orao u mirovini ima puno više vremena nego inače pa je odlučio posjetiti studente u gradu Derbentu. S njima je pričao o svojoj karijeri, ali i onome što slijedi. Rekao je kako želi završiti ekonomski fakultet, a uz to je već pronašao novo zanimanje.

Khabib živi u selu Sildi, koje se nalazi u ruralnim krajevima Dagestana, a riječ je o planinskom području gdje se ljudi većinom bave poljoprivredom. To će od sada raditi i ovaj borac. Ogradio je svoje imanje i kupio 'blago'.

- Sljedeće godine završavam fakultet, htio bih obraniti diplomski rad, magistrirati i tako dalje, posvetiti više vremena obrazovanju. I to u sljedećih pet godina. Kupio sam ovce, bavim se poljoprivredom, volio bih se malo razviti u tom smjeru. Imam i bikove i krave - poručio je Nurmagomedov.

U dobrim je odnosima s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, a uz to se i postavlja logično pitanje. Hoće li ući u politiku?

- Volio bih sudjelovati u nečemu gdje mogu biti od koristi, to ne mora nužno biti ozbiljna politika. Trenutno mogu biti koristan i bez da sam u ozbiljnoj politici, i to mi je dovoljno.

Šef UFC-a Dana White je rekao kako će ga pokušati nagovoriti na još jednu borbu kako bi veličanstvenu karijeru zaokružio s 30-0, no Khabib je već podcrtao to poglavlje u životu jer je ostvario cilj.

- Možete se boriti i do 40. godine, no morate imati cilj. Moj je cilj bio doći do vrha i to sam ostvario. Za mene tamo više nema kompetitivnog interesa - zaključio je on.

Khabib je protiv Justina Gaethjea prije mjesec dana po treći put obranio UFC-ovu titulu u lakoj kategoriji, zaplakao nakon meča jer se po prvi put borio bez oca Abdulmanapa pa poručio da odlazi u mirovinu s omjerom 29-0. S pravom možemo reći, kao jedan od najvećih.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Rale00 22.11.2020.

    tebi svaka cast Khabibe, boli te taki za druge

  • Trump Jong Un 21.11.2020.

    Tapkat će koze

  • doormat 21.11.2020.

    Coban tjera ovcice lakoj lane, diri, diri, dane coban tjera ovcice lagano preko jedne rijecice lakoj lane, diri, diri, dane preko jedne rijecice lagano Sve mu ovce predjose lakoj lane, diri, diri, dane sve mu ovce predjose lagano samo jedna ne moze lakoj lane, diri, diri, dane samo jedna ne moze nikako Coban uze grancicu lakoj lane, diri, diri, dane coban uze grancicu lagano pa pretjera ovcicu lakoj lane, diri, diri, dane pa pretjera ovcicu lagano

Komentiraj...
Vidi sve komentare