Obavijesti

Sport

Komentari 57

'Nemam više interes za MMA. Kupio sam ovce, imam i bikove, cilj mi je završiti fakultet...'

'Nemam više interes za MMA. Kupio sam ovce, imam i bikove, cilj mi je završiti fakultet...'

Možete se boriti i do 40. godine, no morate imati cilj. Moj je cilj bio doći do vrha i to sam ostvario. Za mene tamo više nema kompetitivnog interesa, rekao je Khabib Nurmagomedov...

VIDEO

Prije mjesec dana je rekao konačno zbogom sportu u kojem je postao jedan od najboljih. Mnogi ga nagovaraju da se vrati i odradi 30. meč, vatru je dodatno potpirio njegov menadžer koji je na Twitteru napisao '30-0', ali njegova odluka je bila konačna.

POGLEDAJTE VIDEO: TKO JE GOAT - KHABIB ILI JONES?

- Bog mi je dao sve! Hvala ovim momcima sa mnom! Dugujem toliko svojem timu. Ovo je bila moja zadnja borba, više se ne vraćam bez svog oca. Pričao sam s majkom tri dana kad se ovo dogovaralo, obećao sam da je ovo moja zadnja borba i ona je to i bila - rekao je tada Khabib Nurmagomedov (32)

Mnogi su mislili da se to ipak odnosi na kratkoročno razdoblje dok se ne slegnu emocije i dok sam ne shvati što želi, ali čini se da je Khabib već odlučio što želi i da je MMA prošlost.

Dagestanski orao u mirovini ima puno više vremena nego inače pa je odlučio posjetiti studente u gradu Derbentu. S njima je pričao o svojoj karijeri, ali i onome što slijedi. Rekao je kako želi završiti ekonomski fakultet, a uz to je već pronašao novo zanimanje.

Khabib živi u selu Sildi, koje se nalazi u ruralnim krajevima Dagestana, a riječ je o planinskom području gdje se ljudi većinom bave poljoprivredom. To će od sada raditi i ovaj borac. Ogradio je svoje imanje i kupio 'blago'.

- Sljedeće godine završavam fakultet, htio bih obraniti diplomski rad, magistrirati i tako dalje, posvetiti više vremena obrazovanju. I to u sljedećih pet godina. Kupio sam ovce, bavim se poljoprivredom, volio bih se malo razviti u tom smjeru. Imam i bikove i krave - poručio je Nurmagomedov.

U dobrim je odnosima s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, a uz to se i postavlja logično pitanje. Hoće li ući u politiku?

- Volio bih sudjelovati u nečemu gdje mogu biti od koristi, to ne mora nužno biti ozbiljna politika. Trenutno mogu biti koristan i bez da sam u ozbiljnoj politici, i to mi je dovoljno.

Šef UFC-a Dana White je rekao kako će ga pokušati nagovoriti na još jednu borbu kako bi veličanstvenu karijeru zaokružio s 30-0, no Khabib je već podcrtao to poglavlje u životu jer je ostvario cilj.

- Možete se boriti i do 40. godine, no morate imati cilj. Moj je cilj bio doći do vrha i to sam ostvario. Za mene tamo više nema kompetitivnog interesa - zaključio je on.

Khabib je protiv Justina Gaethjea prije mjesec dana po treći put obranio UFC-ovu titulu u lakoj kategoriji, zaplakao nakon meča jer se po prvi put borio bez oca Abdulmanapa pa poručio da odlazi u mirovinu s omjerom 29-0. S pravom možemo reći, kao jedan od najvećih.

Pokretanje videa...

ARMAGEDON SHOW: Khabib vs Gaethje, o otkazanom meču Ante Delije, Ivanu Erslanu u KSW-u... | PODCAST 01:12:32
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom