To je to što me zanima!

Drama u Berlinu: Hrvatska pala u samoj završnici i ispala s EP-a

Držali smo se do polovice zadnje četvrtine. Tada je Hrvatska ušla u crnu rupu iz koje nije bilo izlaza. Ništa nije ulazilo kada je trebalo, nezaustavljivi Markkanen je s 43 poena odveo Finsku u četvrtfinale
Vidi originalni članak

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale EuroBasketa, uspješnija je u osmini finala u Berlinu bila Finska sa 94-86 (20-21, 25-22, 22-22, 27-21).

Briljirao je u sastavu Finske Lauri Markkanen sa 43 koša i 9 skokova, Sasu Salin je dodao 17, dok je u sastavu Hrvatske u svojoj možda i posljednjoj utakmici za reprezentaciju Bojan Bogdanović ubacio 23 poena, Jaleen Smith je zabio 17, a Dario Šarić 12 uz 8 skokova i 6 asistencija.

Finska je utakmicu "prelomila" serijom 10-0 kojom se nakon 77-77 4:48 minuta prije kraja odvojila na 87-77 2:24 minute prije isteka vremena.

U tom razdoblju Huff i Salin su pogodili trice, dok su dva dalekometna pokušaja Bogdanovića bila neprecizna.

Tako će u četvrtfinalu u utorak Finska igrati protiv Španjolske, dok je Hrvatska treći put zaredom ispala s EuroBasketa u osmini finala.

Poznat je još jedan četvrtfinalni par, igrat će Slovenija protiv Poljske, dok Francuska i Njemačka još čekaju svoje suparnike. Francuska će igrati protiv pobjednika susreta Srbija - Italija, a Njemačka protiv boljeg iz ogleda Grčka - Češka. (Hina)

Idi na 24sata

Komentari 288

  • kum-kum 12.09.2022.

    ispali su oni i prije nego su tamo otišli 0 bodova,katastrofa

  • Mrki medvjed 1 11.09.2022.

    Jesu to bili skijaški skokovi? Ako nisu, onda je to, ipak teška sramota.

  • bodulo 11.09.2022.

    lopta je okrugla...svi danas igraju košarku...Unutarnja linija nam igra na isti način kao što su prije 30 godina igrali Rađa i Stojko, leđima prema košu i pick and roll, a niti jedan nema šanse pogoditi šut izvana. A što nas tek čeka u vanjskoj liniji kad se umirove Bogdanović i Simon, osim njih dvojice i Hezonje nemamo niti jednog vanjskog igrača koji može igrati barem eurokup, a kamoli euroligu ili nba ligu

Komentiraj...
Vidi sve komentare