To je to što me zanima!

Pavić s Marachom u polufinalu parova, s Dabrowskom u finalu!

Mate Pavić i Oliver Marach i dalje su nerješiva enigma za ostale parove. Danas su došli do desete pobjede zaredom na Grand Slam turnirima i potvrdili plasman u polufinale Roland Garrosa...
Vidi originalni članak

Hrvatski tenisač Mate Pavić i njegov partner u parovima, Oliver Marach, i dalje nastavljaju "mljeti" sve redom na pariškoj zemlji. Oni su se plasirali u polufinale Roland Garrosa pobijedivši u četvrtfinalu rezultatom 3-6, 6-4, 6-3 kolumbijsku kombinaciju Roberta Faraha i Juana Sebastiana Cabala.

Ovo je ujedno bila i repriza finala iz Australian Opena, kada su Pavić i Marach također došli do pobjede i velikog naslova. Hrvatu i Austrijancu je ovo deseta pobjeda zaredom na Grand Slam turnirima, a svoj niz imaju priliku nastaviti protiv španjolskog para Feliciano Lopez-Marc Lopez, 12. nositelja. 

Pavić na Roland Garrosu danas ima još jedan meč i to u konkurenciji mješovitih parova gdje će zajedno s Kanađankom Gabrielom Dobrowski pokušati ostvariti plasman u finale u meču protiv slovensko-meksičke kombinacije koju čine Katarina Srebotnik i Santiago Gonzalez.

I Mektić je u polufinalu

Pobjednici Australian Opena u mješovitim parovima, Splićanin Mate Pavić i kanadska tenisačica Gabriela Dabrowski, probili su se do finala Roland Garrosa pobijedivši u polufinalu Slovenku Katarinu Srebotnik i Meksikanca Santiaga Gonzaleza sa 6-4, 6-4 za 61 minutu igre.

Pavić će u Roland Garrosu imati priliku osvojiti treći Grand Slam trofej u mješovitim parovima, jer je osim trijumfa s Dabrowski u Melbourneu, osvojio i US Open 2016. godine s Njemicom Laurom Siegemund. Kanadska tenisačica ima priliku drugu godinu zaredom trijumfirati u Parizu, gdje je prošle godine bila pobjednica u paru s Indijcem Rohanom Bopannom.

Finale mješovitih parova na rasporedu je u četvrtak, a Pavić i Dabrowski će igrati protiv boljeg iz polufinalnog dvoboja hrvatsko-tajvanskog para Ivan Dodig - Latisha Chan i kolumbijsko-njemačke kombinacije Robert Farah - Anna-Lena Groenefeld, koji je na programu u srijedu.

Polufinale vidjet će još jedan Hrvat. Nikola Mektić sa svojim je partnerom Alexandrom Peyom sa 7-6 i 6-2 izbacio francusko-indijsku kombinaciju Roger-Vasselin/Bopanna.

U polufinalu čekaju bolje iz ogleda Gonzalez/Jarry - Herbert/Mahut.

Ženski dio turnira

U četvrtak će u polufinalu turnira tenisačica u Roland Garrosu biti odigrana repriza prošlogodišnjeg finala US Opena, a Sjedinjene Američke Države imat će predstavnicu u pariškom finalu, jer će se za mjesto u meču za naslov boriti Sloane Stephens i Madison Keys.

Keys je u četvrtfinalu sa 7-6 (5), 6-4 nadigrala Kazahstanku Juliju Putincevu i po prvi put u karijeri izborila mjesto u polufinalu pariškog Grand Slam turnira, a isto je učinila i Sloane Stephens koja je sa 6-3, 6-1 pobijedila Ruskinju Dariju Kasatkinu.

Zanimljivo, od spomenute četiri tenisačice, samo je Putinceva već bila u četvrtfinalu Roland Garrosa, ali nije uspjela postati prvom predstavnicom Kazahstana koja će zaigrati u polufinalu Grand Slam turnira, što do sada nije uspjelo ni tenisačima iz te države. Madison Keys je u trećem uzastopnom četvrtfinalu na Grand Slam turnirima uspjela drugi put doći do polufinala. Amerikanka je u prvom setu nadoknadila zaostatak 3-5, a nakon osvojenog 'tie-breaka', jedan joj je 'break' bio dovoljan za osvajanje drugog seta i pobjedu.

Sloane Stephens nije dopustila Dariji Kasatkinoj da ju umrtvi svojom taktikom. Povela je 4-1, Kasatkina je vratila 'break' i u osmom gemu propustila šest prilika za izjednačenje na 4-4. Do kraja meča 21-godišnja Ruskinja je uspjela još samo osvojiti jedan gem.

Još od 2002. godine nije se dogodilo da u polufinalu Roland Garrosa igraju najmanje dvije američke tenisačice. Tada su u finalu igrale sestre Williams, a u polufinalu im se pridružila i Jennifer Capriati.

U preostala dva četvrtfinala u gornjem dijelu ždrijeba u srijedu će igrati Rumunjka Simona Halep protiv Njemice Angelique Kereber te Ruskinja Maria Šarapova protiv Španjolke Garbine Muguruze. 

Roland Garros, tenisačice - četvrtfinale

Madison Keys (SAD/13) - Julija Putinceva (Kaz) 7-6 (5), 6-4

Sloane Stephens (SAD/10) - Daria Kasatkina (Rus/14) 6-3, 6-1

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 05.06.2018.

    Momak ima pedigre da bude u top 5 najboljih igrača parova ikad, uz bok Bryanima, Nestoru, the Woodiesima, Paesu...

  • Jole41 05.06.2018.

    Majke ti ....ovaj dečko melje tenis.....na dan po dva meča.... fijuuuu- fić

  • goranko5 05.06.2018.

    Lako moguće da Pavić igra obadva finala za parove.

Komentiraj...
Vidi sve komentare