Obavijesti

Sport

Komentari 6

Pavić s Marachom u polufinalu parova, s Dabrowskom u finalu!

Pavić s Marachom u polufinalu parova, s Dabrowskom u finalu!
1

Mate Pavić i Oliver Marach i dalje su nerješiva enigma za ostale parove. Danas su došli do desete pobjede zaredom na Grand Slam turnirima i potvrdili plasman u polufinale Roland Garrosa...

VIDEO

Hrvatski tenisač Mate Pavić i njegov partner u parovima, Oliver Marach, i dalje nastavljaju "mljeti" sve redom na pariškoj zemlji. Oni su se plasirali u polufinale Roland Garrosa pobijedivši u četvrtfinalu rezultatom 3-6, 6-4, 6-3 kolumbijsku kombinaciju Roberta Faraha i Juana Sebastiana Cabala.

Ovo je ujedno bila i repriza finala iz Australian Opena, kada su Pavić i Marach također došli do pobjede i velikog naslova. Hrvatu i Austrijancu je ovo deseta pobjeda zaredom na Grand Slam turnirima, a svoj niz imaju priliku nastaviti protiv španjolskog para Feliciano Lopez-Marc Lopez, 12. nositelja. 

Pavić na Roland Garrosu danas ima još jedan meč i to u konkurenciji mješovitih parova gdje će zajedno s Kanađankom Gabrielom Dobrowski pokušati ostvariti plasman u finale u meču protiv slovensko-meksičke kombinacije koju čine Katarina Srebotnik i Santiago Gonzalez.

I Mektić je u polufinalu

Pobjednici Australian Opena u mješovitim parovima, Splićanin Mate Pavić i kanadska tenisačica Gabriela Dabrowski, probili su se do finala Roland Garrosa pobijedivši u polufinalu Slovenku Katarinu Srebotnik i Meksikanca Santiaga Gonzaleza sa 6-4, 6-4 za 61 minutu igre.

Pavić će u Roland Garrosu imati priliku osvojiti treći Grand Slam trofej u mješovitim parovima, jer je osim trijumfa s Dabrowski u Melbourneu, osvojio i US Open 2016. godine s Njemicom Laurom Siegemund. Kanadska tenisačica ima priliku drugu godinu zaredom trijumfirati u Parizu, gdje je prošle godine bila pobjednica u paru s Indijcem Rohanom Bopannom.

Finale mješovitih parova na rasporedu je u četvrtak, a Pavić i Dabrowski će igrati protiv boljeg iz polufinalnog dvoboja hrvatsko-tajvanskog para Ivan Dodig - Latisha Chan i kolumbijsko-njemačke kombinacije Robert Farah - Anna-Lena Groenefeld, koji je na programu u srijedu.

Polufinale vidjet će još jedan Hrvat. Nikola Mektić sa svojim je partnerom Alexandrom Peyom sa 7-6 i 6-2 izbacio francusko-indijsku kombinaciju Roger-Vasselin/Bopanna.

U polufinalu čekaju bolje iz ogleda Gonzalez/Jarry - Herbert/Mahut.

Ženski dio turnira

U četvrtak će u polufinalu turnira tenisačica u Roland Garrosu biti odigrana repriza prošlogodišnjeg finala US Opena, a Sjedinjene Američke Države imat će predstavnicu u pariškom finalu, jer će se za mjesto u meču za naslov boriti Sloane Stephens i Madison Keys.

Keys je u četvrtfinalu sa 7-6 (5), 6-4 nadigrala Kazahstanku Juliju Putincevu i po prvi put u karijeri izborila mjesto u polufinalu pariškog Grand Slam turnira, a isto je učinila i Sloane Stephens koja je sa 6-3, 6-1 pobijedila Ruskinju Dariju Kasatkinu.

Zanimljivo, od spomenute četiri tenisačice, samo je Putinceva već bila u četvrtfinalu Roland Garrosa, ali nije uspjela postati prvom predstavnicom Kazahstana koja će zaigrati u polufinalu Grand Slam turnira, što do sada nije uspjelo ni tenisačima iz te države. Madison Keys je u trećem uzastopnom četvrtfinalu na Grand Slam turnirima uspjela drugi put doći do polufinala. Amerikanka je u prvom setu nadoknadila zaostatak 3-5, a nakon osvojenog 'tie-breaka', jedan joj je 'break' bio dovoljan za osvajanje drugog seta i pobjedu.

Sloane Stephens nije dopustila Dariji Kasatkinoj da ju umrtvi svojom taktikom. Povela je 4-1, Kasatkina je vratila 'break' i u osmom gemu propustila šest prilika za izjednačenje na 4-4. Do kraja meča 21-godišnja Ruskinja je uspjela još samo osvojiti jedan gem.

Još od 2002. godine nije se dogodilo da u polufinalu Roland Garrosa igraju najmanje dvije američke tenisačice. Tada su u finalu igrale sestre Williams, a u polufinalu im se pridružila i Jennifer Capriati.

U preostala dva četvrtfinala u gornjem dijelu ždrijeba u srijedu će igrati Rumunjka Simona Halep protiv Njemice Angelique Kereber te Ruskinja Maria Šarapova protiv Španjolke Garbine Muguruze. 

Roland Garros, tenisačice - četvrtfinale

Madison Keys (SAD/13) - Julija Putinceva (Kaz) 7-6 (5), 6-4

Sloane Stephens (SAD/10) - Daria Kasatkina (Rus/14) 6-3, 6-1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica