To je to što me zanima!

Strava u Osijeku: Pukla sajla i otkinula prste mladom veslaču!

Mladi veslač osječkog Iktusa na obali je s kolegama držao sajlu pontona koja je pukla i otkinula mu prste. Prebačen je u Zagreb, na Rebro, prsti su prišiveni i zasad oporavak teče uspješno
Vidi originalni članak

Neshvatljivo je kako se u Osijeku, ispred Veslačkoga kluba Iktus, dogodila nesreća koja zauvijek mijenja život jednog 15-godišnjaka. Njemu je sajla pontona koju je pridržavao s kolegama otkinula prste, kirurškom su intervencijom potom prišiveni na dječakovu ruku, ali trauma i posljedice neće se moći izbrisati.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Iktusu su se veslačice i veslači pripremali za trening, a u tom sportu nema ljudi koji će sportašima sve pripremiti nego su sami čistili smeće koje je kišom nabujala rijeka nanijela na dio pontona, javlja Glas Slavonije.

Nesretni 15-godišnjak je držao sajlu pontona sa svojim vršnjacima dok su stariji bili na samom pontonu i čistili. No silna je rijeka povukla ponton, sajla je pukla i nanijela teške ozljede lijeve ruke mladome sportašu.

Na zagrebačkome su mu Rebru uspjeli prišiti prste na šaku i oporavak zasad teče dobro, iz kluba objašnjavaju kako im je jedino važno da se ozlijeđeni dječak oporavi, a ne o mogućoj kaznenoj prijavi slijedom izvida Lučke kapetanije tj. zbog toga što je maloljetnik držao sajlu.

Trenerima i veslačima koji su bili na mjestu događaja kada je mladiću sajla otkinula prste, kažu u Iktusu, pružena je psihološka pomoć, a ovakva se nesreća ne pamti u hrvatskom veslanju.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 27.11.2019.

    Ovo je rezultat nemara uprave i trenera. Drava raste zadnja dva tjedna. U dva tjedna nisu dirali splav i onda su se sjetili kada je bilo prekasno. Šetao sam uz Dravu nepuni dan prije nesreće i fotografirao splav u kakvom je stanju. Ako vas zanima kako izgleda to za što oni kažu da su novonastali uvjeti javite mi gdje vam mogu poslati. To što se vidi na fotografiji kao bivši član Iktusa i netko ko je proveo 10 godina u veslanju dobro znam da nije nikakva novonastala situacija, nego potpuno ignoriranje rasta vodostaja. Ova nesreća se mogla spriječiti sa odvajanjem 5-10 minuta prije ili poslije treninga da se mostići povuku prema obali od dana kada je Drava počela rasti (kao što se to radilo od osnivanja kluba), međutim potpuni nemar trenera i uprave je doveo do situacije koja se nažalost dogodila. Ovo je najveća sramota za klub od njegovog osnivanja.

  • sakyosijek 27.11.2019.

    To je sve zahvaljujuci nesposobnom vodstvu kluba od predsjednika,trenerice i na kraju onog tko ih sve drzi tamo zajedno

  • blokirani_lovac 27.11.2019.

    Drlog drzava !

Komentiraj...
Vidi sve komentare