To je to što me zanima!

Nestorovski najbolji u Europi: Bolji je od Messija i Ronalda

Ilija Nestorovski zabio je 62,5 posto svih golova Intera u prvenstvu čime je najbolji napadač u Europi u ovoj kategoriji. Primjerice, Ronaldo je na 31%, a Messi na 22%
Vidi originalni članak

Iako jučer nije zabio u pobjedi 2-1 protiv Slaven Belupa, napadač Intera iz Zaprešića Ilija Nestorovski i dalje je najbolji u Europi. Makedonac je prvi strijelac Prve HNL s 15 golova, a Inter ih je zabio ukupno 24, što znači da je čak 62,5 posto zaprešićkih golova postigao Nestorovski. Takav postotak nema nitko u Europi, a najbliže mu je Ruben Castro s 52,6 posto Betisovih golova.

U poretku najboljih strijelaca Prve HNL iza Nestorovskog su Bezjak s 11 te Junior Fernandes i Armin Hodžić s 10 golova. S ovim postotkom Ilija je najbolji napadač u 30 najjačih europskih liga. Koliko je to sjajan rezultat govori i podatak da nitko osim spomenutog Castra nije zabio više od polovice golova svoje momčadi. Ali i on zaostaje daleko za Nestorovskim.

Među 20 igrača na ovoj listi je još jedan igrač iz HNL-a. Gabrijel Boban iz Zagreba zabio je osam od 17 Zagrebovih golova što mu je donijelo 14. mjesto. Naravno, prema očekivanjima na ovoj su se listi našli uglavnom igrači iz slabijih liga te manjih klubova, no tu je i jedan Gonzalo Higuain koji je zabio 45 posto svih golova Napolija.

Dvojica najboljih igrača svijeta su daleko iza Nestorovskog i ekipe. Ronaldo je zabio 31% Realovih, a Messi 22% Barceloninih golova u Primeri.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • justEd 28.02.2016.

    ide u city za 200mio haha

  • obama terorist 27.02.2016.

    jeste li vi napuse....???????

  • Torcaast 27.02.2016.

    Na stranu ovakve statisticke usporedbe,zaj mi je sta ga Hajduk nije uzea dok je bia u drugoj ligi,zna sam da moze postat odlican dok su mi svi suprotno govorili

Komentiraj...
Vidi sve komentare