To je to što me zanima!

Laku noć, New Jersey: Sve je stalo nakon Draženove smrti

Netsi su se oprostili od New Jerseya nakon 35 godina u NBA-u. Sljedeće sezone momčad seli u New York i zvat će se Brooklyn Nets. Odali su počast legendama
Vidi originalni članak

Bilo je to zabavnih, ali ne i tako uspješnih 35 godina, počeo je u današnjoj kolumni jedan od kroničara košarkaša iz New Jerseya.

Netsi su se sinoćnjom utakmicom protiv Philadelphia 76ersa oprostili od New Jerseya teškim porazom 105-87. No rezultat je sinoć bio manje važan. Na poluvremenu su Netsi odali počast bivšim zvijezdama kluba, a među ostalima i hrvatskom velikanu Draženu Petroviću. Prudential Center na posebno se emotivan način oprostio upravo od hrvatske legende tijekom poluvremena kada su se prikazivali video-isječci presjeka povijesti Netsa u New Jerseyju.

- Draženova smrt sve je zaustavila. Sve je stalo i vratilo klub nekoliko godina unazad - rekao je Draženov suigrač iz Netsa Kenny Anderson.

Generalni menadžer kluba Billy King rekao je kako su legende poput Dražena, Jasona Kidda i Bucka Williamsa Jersey nazivali svojim domom te kako će momčad svojom posljednjom utakmicom u Prudential Centeru odati počast svojim legendama. O Draženu često govore i legende NBA, a o njegovoj veličini govori i najbolji od najboljih, Michael Jordan.

- Kad god bi igrali jedan protiv drugoga, bio bi jako agresivan prema meni. Nije bio nervozan, jednostavno je u mene ulazio jednakom žestinom kao ja u njega - rekao je o Petroviću Jordan.

- Nitko se nije tako povezao s navijačima kao Dražen Petrović i Jason Kidd, dvojica igrača koji su uvijek igrali sa strašću i koji su sve oko sebe činili toliko boljima - napisao je autor bloga posvećenog NBA-u, John Schuhmann nostalgično zaključivši svoj tekst:

- Laku noć, New Jersey. Sljedeća postaja: Brooklyn.

Dražen je izabran za najboljeg šutera u povijesti kluba, a na dodijeli priznanja na poluvremenu košarkaškog Mozarta je predstavljala majka Biserka.

- Najveći se hrvatski košarkaš od zaboravljenog čovjeka u Portlandu pretvorio u superzvijezdu nakon što je prešao u New Jersey. U tri godine u klubu tricu je gađao 43,7 posto i ostaje jedan od legendarnih košarkaša s obje strane Atlantika - istaknuo je ugledni časopis Wall Street Journal u obrazloženju izbora Dražena za najboljeg šutera u povijesti Netsa.

Nažalost, i najgori trenutak u povijesti kluba vezan je uz Dražena.

- Petrović je imao samo 28 godina kada je 7. lipnja poginuo u prometnoj nesreći u Njemačkoj. Za mnoge Amerikance bio je lice rata u bivšoj Jugoslaviji. Petrović nas je podsjećao da ima važnijih stvari od košarke, dok smo istodobno, gledajući ga, zaboravljali na sve ostalo osim njegova savršenog šuta.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • msl 07.06.2013.

    S njime je umrla i hrvatska košarka.Gubitak koji će se osjećati valjda još tisuću godina.

  • lexudin 24.04.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • lexudin 24.04.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare