To je to što me zanima!

Istra napenalila lokose: Nevistić si zabio autogol, Beljo strijelac pred očima šefa Nenada Bjelice

Puljani su pobijedili Lokomotivu 2-1 u posljednjoj utakmici 14. kola HT Prve lige na kišom okupanoj Aldo Drosini. Oba gola zabili su nakon penala, a prvi je krivica golmana na posudbi iz Dinama
Vidi originalni članak

Nakon tri utakmice bez pobjede u prvenstvu, Istra 1961 pronašla je svoju žrtvu u HNL-u, zagrebačku Lokomotivu (2-1) na Aldo Drosini. Utakmica se igrala po vrlo teškim uvjetima jer je Pulu zahvatila jaka kiša, a puhao je i vjetar koji je ometao duga ispucavanja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istra je prošle sezone devet puta pucala penal, dvaput ga promašila, a ove je sezone tek prvog dana studenog imala penal. I promašila ga u posljednjoj utakmici 14. kola HT Prve lige protiv Lokomotive na Aldo Drosini, ali je lopta ipak završila u mreži.

Napadač iz Burkine Faso Hassane Bandé izveo je penal u osmoj minuti, pucao u desnu stranu gola Ivana Nevistića. Golman Dinama na posudbi obranio je taj udarac, ali lopta mu se čudno odbila od lakta i otišla iza gol-linije za vodstvo žuto-zelenih.

Penal je skrivio Enis Cokaj jer je igrao rukom nakon ubačaja Luke Hujbera.

Nije dugo trebalo lokosima da se vrate u utakmicu. Već u 15. Marko Dabro iz blizine je u mrežu skrenuo šut suigrača Ibrahima Aliyua. To mu je sedmi gol u 16. nastupu ove sezone i najbolji je strijelac momčadi Silvija Čabraje.

Nakon što je kumovao kod izjednačenja, Aliyu je skrivio penal u 52. minuti jer je igrao rukom u šesnaestercu Lokomotive pri pokušaju da primiri jednu loptu.

Bandé je prepustio izvođenje penala Dionu Dreni Belji, napadaču Osijeka na posudbi i novom U-21 reprezentativcu, koji puca na istu stranu kao i Bandé, ali Nevistić se ovaj put bacio u drugu stranu i Istra je opet povela.

Belju je s tribina pulskog stadiona pratio trener njegova matičnog kluba Nenad Bjelica, koji bi ga mogao povući s posudbe već na zimu. Bio mu je to peti prvenstveni gol, osmi ukupno ove sezone.

Sve golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Lokomotiva je tako ostala peta, tri boda iza Hajduka i uz utakmicu više, a Istra se primaknula momčadi s Kajzerice na samo tri boda razlike, koliko ima i Šibenik, ali uz utakmicu manje.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Dunavski smuđ 01.11.2021.

    Ovaj gol Nevistića je baš komedija!To će se vrtit po Europi.

  • Lok.OS 01.11.2021.

    Ajmo Lokosi u ligu prvaka....

  • snakefinger 01.11.2021.

    Bravo Istra. Ali ne bi i bilo krivo da je pobjedila Lokomotiva i preuzela 4. mjesto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare