To je to što me zanima!

Nevjerojatni Spanoulis izbacio CSKA: 'Pokazali smo karakter'

Grčka je momčad ovoga puta slavila rezultatom 70-68, a tricu za pobjedu je deset sekundi prije kraja pogodio 32-godišnji Spanoulis i to preko ruke Nanda de Coloa...
Vidi originalni članak

Svi oni koji su mislili da gledaju reprizu iz 2012. godine prevarili su se. Međutim, ne treba ih kriviti jer akteri su isti i završnica je ista. Olympiakos je u polufinalu Eurolige ponovno pobijedio favorizirani CSKA i to opet na pogon nevjerojatnog Vassilisa Spanoulisa . Grčka je momčad ovoga puta slavila 70-68 (17-20, 18-16, 12-15, 23-17), a tricu za pobjedu je deset sekundi prije kraja pogodio 32-godišnji Spanoulis i to preko ruke Nanda de Coloa .

Bilo je u tom trenutku 69-66 za Olympiakos , a Spanoulis zatim radi prekršaj na Colou koji uz dogovor s klupom pogađa oba bacanja za 68-69. Rade tada igrači ruske momčadi prekršaj na Sloukasu koji pogađa prvo pa vrlo vjerojatno namjerno promašuje drugo. Kiriljenko je uhvatio loptu, no pokušaj s centra zapeo je na obruču, a Olympiakos je ponovno bio bolji od CSKA.

'Skupili smo glave'

- U početku utakmice nismo imali pravi ritam , bili smo malo nervozni . Međutim, na poluvremenu smo skupili glave i rekli si međusobno da moramo igrati košarku. Još jednom smo pokazali naš karakter i naše srce . Igrali su tvrdu obranu na meni, fizički jaku i pokušali su me isključiti iz utakmice. No, znao sam da, ako ću biti ono što jesam , onda možemo opet napraviti rezultat - rekao je Spanoulis koji je 11 od svojih 13 koševa zabio u posljednje tri i pol minute susreta.

Do pobjede su grčku momčad, rekli bi očekivano, vodili Printezis i Spanoulis koji su zabili 14 i 13 koševa, dok je CSKA predvodio Nando de Colo s 18 koševa.

Olympia je opet trudna

Zanimljivo, ovo je Olympiakosu treće finale u četiri godine, a sva tri puta Vassiliseva supruga Olympia bila je trudna. Vassilis je očito inspiriran , a to bi Olympiakosu vrlo lako moglo donijeti titulu, uz naravno MVP naslov za nevjerojatnog Vassilisa, koji je ono što sportaši najčešće zovu rođenim pobjednikom.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • daljinac 16.05.2015.

    Nakon onolikih promašaja ima muda pucati za pobjedu !?

  • DoridDragović 16.05.2015.

    strasan igrac,u Europi poslije Navara najjači

  • strmi007 15.05.2015.

    bravo za njega

Komentiraj...
Vidi sve komentare