To je to što me zanima!

Toronto na korak do povijesti! Čudesni Leonard razbio GSW

Steve Kerr u rotaciji je imao Klayja Thompsona i Kevona Looneyja (ne i Duranta), a GSW je na poluvremenu vodio četiri razlike. A onda se probudio Leonard, pa u trećoj četvrtini postigao 17 poena...
Vidi originalni članak

Toronto Raptorsi su na korak do čuda. Kanađani su stigli do još jedne pobjede (105-92) u Oaklandu, tako u finalnoj seriji NBA lige poveli s 3-1. A peta utakmica na rasporedu je u utorak (11. lipnja, u 3 ujutro) u - Torontu. Junak utakmice i ovoga puta bio je nezaustavljivi Kawhi Leonard koji je aktualne prvake "natprao" s 36 koševa.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Steve Kerr je u ovoj utakmici mogao računati na Klayja Thompsona i Kevona Looneyja, ali "van stroja" je još jednom bio Kevin Durant. Golden State Warriorsi su imali utakmicu "pod kontrolom", na poluvrijeme otišli s četiri koša prednosti (46-42), a onda se u trećoj četvrtini probudio najbolji igrač finalne serije.

Kawhi Leonard u tom je periodu igre postigao 17 poena, Raptorsi su u toj četvrtini napravili +16 (37-21), tako odveli utakmicu na svoj mlin. I mirno stigli do treće pobjede, pa sada Toronto po prvi puta u povijesti može stići do naslova NBA prvaka.

Daleko najbolji igrač finalne serije (Kawhi Leonard) utakmicu je završio s 36 koševa (šut 11-22, trica 5-9) i 12 skokova, ali i bez ijedne izgubljene lopte. Odlične role odigrali su Serge Ibaka (20 poena, četiri skoka) i Pascal Siakam (19 poena, šet skokova). Na suprotnoj strani dominirao je Klay Thompson s 28 koševa (šut 11-18, trica 6-10), dok je Steph Curry zabio 27 koševa, ali uz dosta lošiji šut (9-22, trice 2-9). Draymond Green opet je "plesao" na rubu triple-doublea (10 poena, devet skokova, 12 asistencija).

I u ovoj se utakmici igralo prilično žestoko, Klay Thompson je obnovio svoju ozljedu, ali je dvoboj završio šepajući. Fred VanVleet je nakon jednog slučajnog udarca Livingstona zaradio sedam šavova ispod oka, ali i ostao bez jednog zuba.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • 09.06.2019.

    Nevjerovatno nesto. Osobno nebi pomislio na pocetku sezone da ce Toronto uopce uci u finale konferencije kamoli da ce moguce uzet prsten. Neznam dali su ikad prije bili u finalu a ako nisu svaka cast za ovu sezonu. I ljudi koji prate nba dali mi mogu reci koliko je puta u povijesti neka momcad u prvom finalu odmah bila prvak.....

  • lajh1985 08.06.2019.

    Samo se nadam da nece to bit jedno od finala da se rezultat okrene sa 3-1 na 3-4

  • aavent 08.06.2019.

    Previse problema sa ozljedama cak i za GSW

Komentiraj...
Vidi sve komentare