To je to što me zanima!

Ni pljusak ih nije omeo: 'Modri' pobijedili poljski Slask Wroclaw

Komnen Andrić ovoga je puta odigrao svih 90 minuta, u modrom dresu najbolji su bili Perić, Šitum, Ademi, Marin i Moro, a Dinamo sljedeću utakmicu u petak igra s bečkom Austrijom...
Vidi originalni članak

Dinamo je stigao do još jedne pobjede na pripremama u turskom Beleku, plavi su danas po velikom pljusku bili bolji (2-0) od četrnaestoplasirane momčadi poljske lige Slask Wroclawa. Hrvatski prvak odigrao je skromni(ji)h 45 minuta, a onda u drugom dijelu pojačao ritam i zasluženo stigao do novog trijumfa. Dinamo su do pobjede odveli Šitum i Franjić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvo poluvrijeme bila je to prava laganica. Nije tu bilo velikih prilika, niti žestokih startova, još jedan kišni dan donio nam je baš prijateljski susret. Modri su u tom periodu imali dvije (polu)prilike, Marin je već u 3. minuti iz blizine pokušao prebaciti suparničkog vratara, ali je Slowik bio uspješniji. Isti igrač probio je lijevu stranu u 39. minuti, lopta je nakon odbijanca došla do More koji s ruba kaznenog prostora tuče iznad gola. I to je bilo sve.

Nastavak je ipak bio nešto zanimljiviji, a Dinamo je poveo u 54. minuti. Mario Šitum se s bočne pozicije probio po lijevoj strani, odigrao dupli pas s Marinom, pa ušao prema sredini i preciznim udarcem s 18 metara matirao Slowika. Poljaci su opasni bili u 60. minuti, Celeban je zamalo zakasnio na drugu vratnicu, pa nakon ubačaja s lijeve strane loptu poslao preko gola.

Zagrepčani su do drugog gola stigli iz prekida u 70. minuti. Moro je sada ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a mladi Franjić se najbolje snašao u suparničkom petercu, pa iz blizine poslao loptu u mrežu. I tako zabio svoj prvijenac u dresu seniorske momčadi Dinama. Nastavile su se prijetnje modrih, Moro je u 78. minuti još jednom idealno ubacio, a Rrahmani skrenuo loptu pored gola.

Strijelci: 1:0 - Šitum (54), 2:0 - Franjić (70).
Dinamo (4-1-4-1): Livaković - Stojanović (od 66. Matel), Theophile, Perić, Šitum - Ademi - Ćuže (od 59. Baturina), Moro, Majer (od. 66 Franjić), Marin (od 66. Rrahmani) - Andrić.
Slask Wroclaw (4-2-3-1): Slowik - Pawelec, Celeban, Golla, Augusto - Tarasovs, Maczyinski - Pich, Chrapek, Ahmadzadeh - Robak. (još su igrali: Wrabel, Cholewiak, Musonda, Labojko, Gaska, Broz, Piech, Dankowski).

Idi na 24sata

Komentari 10

  • dsmilja1 23.01.2019.

    A di je Dilaver?

  • gaber 23.01.2019.

    Ma ko jos prati Dinamo...

  • Blokirani Batina 23.01.2019.

    Realno Dinamo jos na ovim pripremama nije odigrao protiv tezeg protivnika od ovih koji su klasu ispod njih. Srecom i Plzen je u toj kategoriji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare