To je to što me zanima!

Nigerija poludjela na ponovljeni penal, VAR pomaže domaćima

Hondurašanka Borjas je nakon VAR provjere ponovila penal jer je nigerijska golmanica istrčala s gol-linije prije nego što je Renard šutnula loptu i promašila cijeli gol
Vidi originalni članak

Nema mira ni na Svjetskom prvenstvu nogometašica. I među damama se dogodila VAR kontroverza na odluku koja je, ogromnog li "šoka", otišla na stranu domaćina i organizatora, Francuske.

Cure izbornice Corrine Diacre mučile su se Nigerijom. Puno šansi, nula golova, još samo 15 minuta do kraja odlučujuće utakmice 3. kola Skupine A...

Onda je Hondurašanka Melissa Borjas dosudila penal za domaće, a gostujućoj lijevoj bočnoj Ngozi Ebere pokazala drugi žuti i crveni karton.

Wendie Renard je s 11 m potegla i promašila, a sutkinja nakon VAR provjere odlučila: ponoviti penal jer je nigerijska golmanica istrčala s gol-linije prije nego što je Renard šutnula loptu.

Pokušavale su Afrikanke objasniti da su francuske igračice utrčavale s ruba kaznenog davno prije izvedenog penala, da je Renard ionako promašila cijeli gol, ali... Uzalud. Nova nogometna pravila kažu kako se penal mora ponoviti.

Renard je u popravnom pokušaju zabila, domaćin Francuska ide dalje, a Nigerija čeka kraj natjecanje po skupinama da vidi hoće li kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ući u osminu finala.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • manijak na dopustu 23.06.2019.

    Ne vidim više svrhu natjecanja, ako baš uvijek mora Francuska osvojiti prvenstvo. Zna li netko neku spornu situaciju koja je dosuđena protiv Francuza?

  • 18.06.2019.

    Sramota!!

  • eugen123 18.06.2019.

    vraćaju to Alex i Kompanija u juniorke

Komentiraj...
Vidi sve komentare