To je to što me zanima!

Pali motore! Hajdukovu dvojcu Primorac je baš legao, a bivši predsjednik gledao ih s tribina

Nisu slučajno baš Jairo i Caktaš kreirali gol za vodstvo. I na zagrijavanju su izgledali sjajno, godila im je promjena trenera. Nametnuo se Boro Primorac autoritetom, ali i očinskim odnosom, strogim, ali poštenim
Vidi originalni članak

Nekoliko desetaka policijskih službenika osiguravalo je prostor oko stadiona u Kranjčevićevoj, gdje su Lokomotiva i Hajduk igrali zaostalu utakmicu 9. kola HNL-a. Zlu ne trebalo, ali, nasreću, ispred stadiona je bila kamilica.

Na terenu je to, pak, izgledalo puno dinamičnije. Uostalom, na to su nas u nekoliko zadnjih međusobnih utakmica naviknuli ovi klubovi. Hajduk je pobijedio 2-1.

POGLEDAJTE VIDEO: Proslava rođendana Torcide

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Goran Tomić je odlučio standardizirati zadnju liniju. Ponovno se u prvih 11 našao bivši grčki reprezentativac Kyriakos Papadopoulos, izgledao je dobro, ali morat će se on i kapetan Denis Kolinger dogovoriti tko će postavljati suigrače. U jednoj situaciji bilo je to posebno komično. Vikao je Kolinger Karačiću da pritisne protivnika, a Grk tražio da se ovaj vrati.

Već u 12. minuti Hajduk je poveo akcijom dvojice najkritiziranijih. Jairo je sjajno odgodio ubačaj, pravovremeno odigrao za Miju Caktaša, a veznjak Hajduka iz drugog plana zabija za 1-0.

Tomić je promatrao bez riječi, okrenuo se prema tribini, raširio ruke i kao da je htio poručiti - što je meni ovo trebalo...

Nisu slučajno baš Jairo i Caktaš kreirali gol za vodstvo. I na zagrijavanju su izgledali sjajno, godila im je promjena trenera. Nametnuo se Boro Primorac autoritetom, ali i očinskim odnosom, strogim, ali poštenim.

- Baš nam nedostaje Aliyu - kazali su ljudi iz Lokomotive Chagi, bivšem nogometašu Dinama, danas skautu kluba s Kajzerice, koji je spomenutog nigerijskog napadača doveo u klub.

To sigurno nije čuo drugi Lokomotivin napadač, Albanac Indrit Tuci, ali u drugom poluvremenu odigrao je puno bolje, uostalom kao i cijela momčad Lokomotive. U 56. tukao je Francesco Tahiraj iz neposredne blizine, skinuo je to Josip Posavec, ali odbijenu loptu u gol je pospremio spomenuti Tuci. Albanska veza. Posebno je emotivno gol proslavio Tahiraj, koji je u "lokose" došao baš iz Hajduka. 

Vikao je Posavec suigračima da "upale motore", glasnice je gubio i trener Primorac i na kraju se to isplatilo. U 90. minuti ponovno se ukazao Caktaš i zabio.

Spomenimo i kako je za Lokomotivu samo minutu prije tog gola za 2-1 ušao Nikica Jelavić, bivši hrvatski reprezentativac. Debi neće pamtiti po dobromu.

Iako je Hajduk došao do pobjede, puno je upitnika u igri "bilih". Morat će netko objasniti zašto su igrači Hajduka pali u drugom poluvremenu. To, vjerujemo, neće biti Primorac. U službenom zapisniku nije navedeno njegovo ime kao glavnog trenera Hajduka, tu je tek pomoćni trener Toni Golem

To, dakako, znači da Primorac nema trenerski ugovor i da je samo privremeno rješenje te da će se nakon odrađene misije vratiti na mjesto šefa škole nogometa splitskoga kluba.

Utakmicu je iz lože pratio predsjednik Lukša Jakobušić, a društvo mu je pravio Marin Brbić, bivši predsjednik kluba, koji je s Jakobušićem u dobrim odnosima.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • ukralo pokralo 25.11.2020.

    Mislim da je prvi put nakon toliko godina Hajduk doveo dobrog trenera dosta je vise Tudora Vulica i ostalih "trenera"

  • Hrvatska <3 25.11.2020.

    evo zasto je hajduk prosjek hnla i nikad vise nece osvojiti...vesele se pobjedi na srecu protiv ekipe s dna ljestvice kao da su pobijedili u ligi prvaka...

  • Awesome McAwesome 24.11.2020.

    Koliko su dobili razlike 4,5?ili su jedva zabili u 90-toj minuti??

Komentiraj...
Vidi sve komentare