Obavijesti

Sport

Komentari 153

Kapetan Caktaš spasio Hajduk u 90.! Debitirao je bivši 'vatreni'

Kapetan Caktaš spasio Hajduk u 90.! Debitirao je bivši 'vatreni'
15

Hajduk je poveo preko Caktaša u 12. minuti, a ubrzo potom Jairo je promašio prazan gol sa šest metara. Cokaj je pogodio obje stative krajem prvog dijela, Tuci izjednačio u 56., a Caktaš u 90. zabio za pobjedu

U zaostaloj utakmici 9. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu 2-1 postigavši pobjednički gol u 90. minuti.

Utakmica je trebala biti odigrana u subotu, 24. listopada, no odgođena je zbog zaraze korona virusom igrača Lokomotive. Junak susreta bio je dvostruki strijelac Mijo Caktaš (12', 90'), dok je pogodak za domaćina postigao Indrit Tuci (56').

POGLEDAJTE VIDEO: Primorac na treningu Hajduka

Pokretanje videa...

Boro Primorac u Hajduku 01:59

Bio je to treći susret Hajduka otkako je momčad preuzeo Boro Primorac, te druga pobjeda uz jedan remi. Primorac je debitirao neodlučenim susretom protiv Osijeka, a potom je u slavio u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Hajduk je nakon te utakmice otputovao u Zagreb gdje je trenirao za današnji dvoboj u kojem je osvojio važna tri boda.

S druge strane momčad Gorana Tomića ove je sezone u 12 prvenstvenih susreta slavila samo jednom i to još u drugom kolu 21. kolovoza protiv Rijeke (1-0).

Hajduk je poveo u 12. minuti golom Mije Caktaša. Bila je to lijepa akcija gostiju koju je Caktaš efektno završio zakucavši loptu pod gredu na Jairovu asistenciju. Samo tri minute kasnije, moglo je biti 2-0, no Jairo je s tri metra nakon odbijene lopte promašio cijeli gol.

Pali motore! Hajdukovu dvojcu Primorac je baš legao, a bivši predsjednik gledao ih s tribina
Pali motore! Hajdukovu dvojcu Primorac je baš legao, a bivši predsjednik gledao ih s tribina

Lokomotiva je najbliže golu u prvom poluvremenu bila u 38. minuti, no Enis Cokaj nije imao sreće. Njegov udarac glavom završio je u vratnici, a lopta se potom odbila u drugu vratnicu, pa u polje.

Domaćin je ipak uspio izjednačiti u 56. minuti, a strijelac je bio Tuci. Hajdukova obrana je loše 'počistila' jednu loptu, koja se odbila do Chajia koji je pucao, Posavec je obranio, a Tuci je pospremio odbijanac zabivši za 1-1.

U 61. minuti Hajduk je bio korak do novog vodstva. Gyurcso je opalio s više od 20 metara pogodivši okvir gola. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Caktaš je nakon ubačaja iz kornera zabio za 2-1.

U istom je napadu za Lokomotivu u igru ušao Nikica Jelavić, 35-godišnji napadač koji je skupio 36 nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Zaigrao je u HNL-u nakon čak 13 i pol godina i pobjede Dinama nad Hajdukom 3-0 u derbiju koji je hat-trickom obilježio Eduardo da Silva.

HNS zbog reprezentacije ipak plaća novi travnjak na Poljudu?
HNS zbog reprezentacije ipak plaća novi travnjak na Poljudu?

U ponedjeljak je Gorica u odgođenom susretu 9. kola pobijedila Varaždin sa 1-0, a "tjedan odgođenih susreta" u srijedu će zaključiti Istra 1961 i Osijek zaostalom utakmicom 9. kola. 

Na ljestvici vodi Dinamo s 26 bodova, Osijek ima 23, Gorica 22, a Hajduk je sada četvrti sa 17 bodova, dva više od Rijeke na petom mjestu. Zadnja tri mjesta drže Lokomotiva, Varaždin i Istra 1961 s po osam bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 9. kolo (zaostala utakmica) 17.00 , Kranjčevićeva
Lokomotiva
Tuci 56'
1 : 2
Hajduk
Caktaš 12', 90'
Sortiranje događaja
90+4'

Hajduk je u dramatičnoj završnici osvojio sva tri boda u Kranjčevićevoj i drugom pobjedom u nizu došao do četvrte pozicije, s dvije bode više od Rijeke, ali i čak tri utakmice više. Lokomotiva ostaje na osmom mjestu.

90'

GOOOOOL! Kapetan Caktaš spašava Hajduk! Nakon kornera s lijeve strane pogodio je "žabicu" glavom i pogodio u drugi kut! Prošla je lopta kroz ruke Hendiji...

89'

Digao je Tomić NIkicu Jelavića i uvodi bivšeg reprezentativca "vatrenih" u završnici, što mu je prvi nastup u HNL-u nakon 19. svibnja 2007. i derbija Dinamo - Hajduk, u kojoj je Eduardo zabio hat-trick. Zamijenio je Jelavić Indrita Tucija.

82'

Đira je požutio tek što je ušao zbog odgurivanja Gyurcsa na centru. Mađar odmah izlazi iz igre, a mijenja ga mladi Ivan Brnić. Na drugoj strani Čeliković mijenja Chajiu.

75'

Reagirao je i Tomić. Marko Đira umjesto Olivera Petraka u veznom redu.

Komentari 153