To je to što me zanima!

Nije išlo: Stipe Žunić u finalu je bacio 20,73 za sedmo mjesto...

Najbolji hrvatski bacač kugle Stipe Žunić osvojio je sedmo mjesto na Europskom atletskom finalu u Berlinu bacivši kuglu 20,73 metara. Prvo mjesto osvojio je nevjerojatni Poljak Haratyk
Vidi originalni članak

Nakon što je u ponedjeljak s lakoćom, kao drugoplasirani, izborio finale u bacanju kugle na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu bacivši 20,61 metara, Stipe Žunić nikako nije mogao pronaći svoju pravu formu kako bi došao do medalje. 

Prvo bacanje bilo je vrlo dobro, kugla je odletjela 20,24 metara, a u drugom bacanju se pokazao još u boljem svjetlu.

Taj drugi hitac otišao je 20,73 metara. 

EURO U BERLINU Žunić izborio finale kugle, naša tri predstavnika nisu uspjela...

Iako se tada činilo kako će se Žunić svakim bacanjem dodatno poboljšati, to se ipak nije dogodilo.

Do kraja je sva tri puta napravio prijestup čime je završio na sedmom mjestu. 

Inače, Stipe je aktualni hrvatski rekorder u bacanju kugle na otvorenom i u dvorani te je prvi Hrvat koji je bacio kuglu preko 21 metar, ali u finalu Europskog prvenstva nikako nije mogao izvući najbolje iz sebe.

Prva dva mjesta pripala su izvrsnim Poljacima Haratyku, koji je bacio čak 21,72 metara, (zlato) i Bukowieckom, koji je bacio 21,66 metara (srebro) dok je treće mjesto pripalo domaćinu Davidu Storlu, a on je bacio 21,41 metar.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • tuna111 08.08.2018.

    Decko je uvijek u finalima i to je za pohvalu, mora cekat posebne prilike kada ovi veci kiksaju, kakvu je docekao na sp-u, i uzeo broncu. Svaka mu cast i sretno dalje, mozda sd opet otvori, tipa u Tokiu za dvije godine.

  • 07.08.2018.

    Stipe kapa do poda. Bit će i boljih rezultata. Volio bi da osvojiš medalju, jer si zaslužio. Al i ovo je velik uspijeh. Glavu gore i budi ponosan, na sebe, tim. Bravo.

  • kirbi78 07.08.2018.

    Pa nije ni loše biti 7-i u Evropi,bravo,čestitke

Komentiraj...
Vidi sve komentare