Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Žunić izborio finale kugle, naša tri predstavnika nisu uspjela...

Prvoga dana Europskog atletskog prvenstva u Berlinu na rasporedu su bile samo kvalifikacije, a finale je od naša četiri predstavnika izborio samo Stipe Žunić, koji je kuglu bacio 20.61 metar i prošao kao drugi

2018 European Championships - Berlin
Foto: KAI PFAFFENBACH
3 komentara

Prvi je dan Europskog atletskog prvenstva u Berlinu.

Danas su na rasporedu bile samo kvalifikacije, a finale je od naša četiri predstavnika izborio samo Stipe Žunić, koji je bacio kuglu 20.61 metara i prošao u finale kao drugoplasirani.

Filip Mihaljević kuglu je bacio 19.32 metra što je bilo dovoljno za 12. mjesto. 

Hrvoje Čukman i Filip Pravdica nisu uspjeli izboriti nastavak natjecanja u svojim disciplinama, polufinale na 400 m prepone, odnosno finale u skoku u dalj.

Čukman se nije uspio probiti u polufinale na 400 metara prepone, nakon šo je osvojio predzadnje, 24. mjesto u kvalifikacijama s rezultatom 52.93 sekunde što je za gotovo dvije i pol sekunde lošije od njegovog osobnog rekorda postignutog ove sezone (50.58), s kojim je i izborio nastup na Europskom prvenstvu.

Pravdica je u skoku u dalj imao 23. rezultat, a njegovih 7,52 metra su za 49 centimetara lošiji od njegovog osobnog rekorda, koji je postigao ove godine. Norma za finale bila je točno osam metara, a tu su granicu preskočila samo dvojica, Grk Miltiadis Tentoglou (8,15 m) i Nijemac Fabian Heinle (8,02 m). 

Za ulazak u finale trebalo je skočiti 7,71 metara.

Naši partneri pišu
Message