To je to što me zanima!

Kalinićeva medalja HNS-u će služiti kao izložbeni primjerak

Nisam htio medalju jer nisam igrao i nisam pomogao ostvariti taj veliki rezultat Hrvatske. Sada me čekaju novi izazovi. Što je bilo, bilo je, rekao je Kalinić u ponedjeljak na predstavljanju u Madridu
Vidi originalni članak

S obzirom na to da se Nikola Kalinić zahvalio na medalji, ona će ostati u posjedu Hrvatskog nogometnog saveza koji će je izlagati kada i gdje to bude prigodno, odgovorili su iz HNS-a na upit Tportala o sudbini Kalinićeve medalje.

Rasplet je to situacije, koja je započela tako što je Nikola Kalinić odbio ući u igru krajem utakmice Hrvatske protiv Nigerije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, žaleći se na bolove u leđima. 

Izbornik Zlatko Dalić odlučio ga je poslati kući, čime je Hrvatska ostala na 22 igrača, koji su došli do povijesnog srebra:

- Na utakmici s Nigerijom se Nikola zagrijavao, trebao je ući u drugom poluvremenu, ali rekao je da nije spreman ući.  Osjetio je problem s leđima. To se dogodilo i protiv Brazila i na treningu jučer nije bio spreman. To sam mirno prihvatio. Tri puta nije bio spreman, ja trebam spremne i zdrave igrače i odlučio sam da se vrati doma - obrazložio je tada Dalić. 

Kalinić je u ponedjeljak predstavljen kao novi igrač Atletico Madrida, kamo je prešao iz Milana. Na predstavljanju je prvi put prokomentirao cijeli slučaj:

NIKOLA SE OGLASIO Kalinić: Bila je to odluka Dalića koji nije htio računati na mene

- Nisam htio medalju jer nisam igrao i nisam pomogao ostvariti taj veliki rezultat Hrvatske. Sada me čekaju novi izazovi. Što je bilo, bilo je - rekao je Nikola.

Igrači su htjeli da medalja pripadne njemu, ali ovako će ona ipak ostati u Hrvatskom nogometnom savezu.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Coutinho Trademark Shot 16.08.2018.

    Medalja z sodjelovanje

  • ToniMontana 14.08.2018.

    nikad, dok je ziv ne smije vise dobiti poziv

  • Gerrard26 14.08.2018.

    Kakvi izazovi Kale, grijat ćeš klupu u Madridu i biti u sjeni Griezmanu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare