Obavijesti

Sport

Komentari 271

Kalinić: Bila je to odluka Dalića koji nije htio računati na mene

Kalinić: Bila je to odluka Dalića koji nije htio računati na mene
1

Nisam htio medalju jer nisam igrao i nisam pomogao ostvariti taj veliki rezultat Hrvatske. Sada me čekaju novi izazovi. Što je bilo, bilo je, mirno je Nikola Kalinić novinarima podijelio svoje viđenje priče s Mundijala

VIDEO

Pedeset i sedam dana od "slučaja Kalinić" i odstranjivanja napadača Nikole Kalinića iz hrvatske nogometne reprezentacije nakon utakmice protiv Nigerije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, prvi put se o slučaju službeno oglasio i sam igrač.

Kalinić je prije nekoliko dana dres Milana zamijenio onim madridskog Atlética, za kojega je već i debitirao, a u ponedjeljak je službeno predstavljen pred novinarima. Španjolske je novinare, dakako, zanimalo i kako je on vidio cijelu priču oko napuštanja "vatrenih".

- Nisam o tome razgovarao sa Simeoneom, ono što je bilo u reprezentaciji, prošlo je - kazao je Kalinić i dodao:

- Bila je to stvar izbornika koji nije htio računati na mene na Svjetskom prvenstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska je s čovjekom manje na popisu dogurala sve do finala gdje ju je zaustavila Francuska, a odlukom igrača i stručnog stožera Kaliniću je ponuđena srebrna medalja koju nije prihvatio.

- Nisam htio medalju jer nisam igrao i nisam pomogao ostvariti taj veliki rezultat Hrvatske. Sada me čekaju novi izazovi. Što je bilo, bilo je - zaključio je Kalinić tu temu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, Kalinić je odbio ući u igru zadnjih pet minuta protiv Nigerije rekavši kako ga bole leđa. Dan poslije izbornik Zlatko Dalić poslao ga je kući, a novinarima u Roščinu razjasnio svoju odluku riječima:

- Na utakmici s Nigerijom se Nikola zagrijavao, trebao je ući u drugom poluvremenu, ali rekao je da nije spreman ući. Osjetio je problem s leđima. To se dogodilo i protiv Brazila i na treningu jučer nije bio spreman. To sam mirno prihvatio. Tri puta nije bio spreman, ja trebam spremne i zdrave igrače i odlučio sam da se vrati doma.

Izbornik koji će povesti Hrvatsku i najesen u Ligi nacija i kvalifikacijama za Euro 2020. godine, rekao je da je ta odluka bila teška..

- Nisam bio ponosan ni sretan, to je mrlja na mojoj karijeri, moj poraz. Ali sam miran jer sam napravio sve da to toga ne dođe. Šteta, jer Nikola bi sigurno igrao - kazao je Dalić.

Dalić će 20. kolovoza objaviti popis igrača za predstojeće utakmice protiv Portugala i Španjolske. Jesu li nesuglasice na relaciji Kalinić - Dalić riješene i hoće li se nova devetka "colchonerosa" opet naći među pozvanima doznat ćemo vrlo skoro.

Grcka - Hrvatska

VIDI OVO: 10 stvari koje morate znati o Mariu Mandžukiću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 271
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi