To je to što me zanima!

Nije ono što mislite: Vjetar ih je poslagao kao lego kockice...

PROBLEMI, PROBLEMI Od četiri skijaške utrke u Pyeongchangu, tri su odgođene zbog jakog vjetra koji stvara osjećaj kao da je minus 30. Pozvani su i vatrogasci koji su trčali za frižiderom...
Vidi originalni članak

Ako se ovim ritmom nastave odgađati utrke, Zimske olimpijske igre u Pyeonchangu potrajat će do proljeća. Vjetar stvara velike probleme organizatorima koji su, nakon muškog spusta i ženskog veleslaloma, sad odgodili i ženski slalom.

Od četiri skijaške utrke u Pyeongchangu, tri su odgođene.

Muški spust i ženski veleslalom prebačeni su za četvrtak u noći po našem vremenu, a ženski slalom, u kojem će nastupiti i četiri hrvatske skijašice - Andrea Komšić, Leona Popović, Ida Štimac i Lana Zbašnik, pomaknut je na petak. 

- Ako vjetar nastavi ovako puhati sljedećih 10 dana, mogli bismo imati velikih problema - rekao je glasnogovornik Međunarodnog olimpijskog saveza Mark Adams.

Udari vjetra dosežu i preko 70 kilometara  na sat što stvara osjećaj hladnoće kao da je minus 30 stupnjeva. Unatoč udarima vjetra, organizatori su dopustili da druge discipline idu dalje i prema mnogima tako ugrozili sigurnost natjecatelja.

Vjetar muči i navijače.

Dok su stajali u redu pred štandom za prodaju hrane i pića, udar vjetra gotovo je odnio štand. Morali su intervenirati i vatrogasci, nakon što je vjetar pomaknuo frižider.

Inače, Zimske olimpijske igre u Pyeongchangu pogoni vjetar. Goleme turbine, smještene na obroncima planina, osiguravaju potrebnu energiju da bi sve funkcioniralo, ali organizatori nisu imalu u planu da baš ovako jako puše.

No da ne puše, opet bi bilo problema. 

E, da je naći nekakvu sredinu.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • domacica raquel 14.02.2018.

    ne znam ja sta ti mislis snida

  • nikluk20 14.02.2018.

    mogli su na sljemenu :P

  • koko82 14.02.2018.

    najbolja mi ova fotka di cura gađa iz puške... pa po tom vjetru je mozes slona pogodit sa 5 metara

Komentiraj...
Vidi sve komentare