To je to što me zanima!

Nije ovo prvi put: Na treningu 'vatrenih' poručili su Šimuniću 'Mrš iz Dalmacije, smeće jedno'

Zbog skupine navijača koji su vrijeđali Josipa i reprezentativce s terena su ih pratili policajci, a prijeteću poruku ostavili su mu i na jednom nadvožnjaku u Splitu
Vidi originalni članak

Skandalozno i sramotno vrijeđanje Marka Livaje na Rujevici, nažalost, nije prvi slučaj vrijeđanja jednoga hrvatskoga nogometnog reprezentativca na treningu "vatrenih" u Hrvatskoj. Meta napada tijekom priprema na Postirama na Braču krajem kolovoza 2011. bio je Josip Šimunić.

Popodnevni trening reprezentacije na stadionu Polježice odvijao se pod nadzorom policije. Uoči treninga desetak navijača pojavilo se na tribinama, a kad su igrači izašli na teren vrijeđali su Šimunića i izvjesili transparent na kojem je pisalo: "Poštenog čovika se ne može kupiti novcem. Mrš smeće jedno iz Dalmacije". Pored transparenta stajale su tri vrećice smeća s natpisom "Joe".

Policajci su ubrzo stali uz navijače, a lokalni poznavatelji prilika govorili su da se radilo o navijačima iz Supetra. No nikakvih drugih akcija osim uvreda nije bilo.

Dok su trčali oko stadiona, nekolicina suigrača tapšala je Šimunića po ramenima dajući mu podršku na što su se navijači oglasili novim gnjusnim porukama, a ubrzo su i zapjevali "Vole Bandića, vole Mamića, to su im sponzori, guba purgeri, agenti najveći. Ooo, mrzim Dinamo".

Nakon 15-ak minuta navijači se razišli, u daljini su odjeknula dva topovska udara. Pedesetak 50-ak mještana nastavilo je u miru i jedino se čuo glas tadašnjeg izbornika Slavena Bilića.

Dan poslije na jednom je splitskom nadvožnjaku osvanuo transparent "Joe, moja mater te traži" uz potpis "Th".

To ljeto Šimunić je bio blizu dolaska u Hajduk, ali se na koncu ipak odlučio za Dinamo, u kojem je ostao do umirovljenja 2014.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • goodfellas 13.06.2023.

    Tko o čemu južnjaci o poštenju. Ima li većih licemjera od njih.

  • Universal_1 08.06.2023.

    Igrači se s vremenom pobahate a navijači bez kulture psuju majku , katastrofa

  • Amataga 08.06.2023.

    Smeće jedno ste vi koji pišete transparente sa ovakvim bljuvotinama.Niste dostojni zvati se HRVATIMA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare