To je to što me zanima!

Nije samo predsjednik saveza zgriješio: Izbornik Španjolske primio je suradnicu za grudi

Isti je izbornik prisiljavao nogometašice da tijekom natjecanja ostavljaju otvorena vrata od hotelske sobe, ograničio je njihovu slobodu kretanja za vrijeme natjecanja, a čak je im je pregledao i torbe nakon shoppinga...
Vidi originalni članak

Nova snimka s finala Svjetskog prvenstva za žene kruži društvenim mrežama. Podsjetimo, reprezentacija Španjolske po prvi put je osvojila SP za žene i time dodala drugu svjetsku titulu, nakon što je muška reprezentacija osvojila Mundijal u Južnoj Africi 2010. godine.

U novoj se snimci vidi kako trener Španjolske Jorge Vilda (42) neprikladno dodiruje članicu stručnog stožera po poprsju. Snimka je snimljena nekoliko trenutaka nakon što je Olga Carmona zabila jedini gol u finalu protiv Engleske u 29. minuti. Stručni je stožer je slavio postignuti gol, a izbornik Vilda stavio je dlan na poprsje kolegice, a zatim je stisnuo dlan.

Izbornik nije omiljen...

Inače, izbornik Vilda postao je kontroverzna ličnost u španjolskoj javnosti, ali i u reprezentaciji Španjolske. Nogometašice su neobično hladne prema njemu, pa mu tako zvijezda Alexia Putellas nije htjela pružiti ruku kada je izlazila iz igre tijekom polufinala protiv Švedske.

Vildu je ekipa totalno ignorirala i tijekom slavlja nakon trijumfa nad Nizozemskom u četvrtfinalu. Između ostalog, španjolske novine Mundo Deportivo prošle su godine istaknule kako je Vilda bio neozbiljan u pripremi reprezentacije za Europsko prvenstvo. Naveli su kako njegove metode treninga nisu efikasne, kako nije spreman reagirati tijekom utakmice i kako ne koristi videoanalizu uoči utakmica.

POSUO SE PEPELOM VIDEO Zgrozio je sve ispadom: Predsjednik španjolskog saveza ispričao se nakon skandala...

Osim toga, na lošem je glasu i zbog drakonskih pravila za vrijeme velikih natjecanja. Navodno je prije nekoliko godina prisiljavao svoje igračice da ostave otvorena vrata od hotelskih soba, a onda bi ih on posjetio u ponoć kako bi bio siguran da su u krevetu, ugasio svjetla i zatvorio vrata. 

Nogometašice odbile igrati za njega

Te su metode odbačene nakon SP-a 2019. i prigovora igračica, ali i dalje postoje iznimno stroge mjere tijekom reprezentativnog kampa. Nogometašicama je ograničena sloboda pokreta, Vilda pregledava njihove torbe nakon odlaska u shopping, a ako netko želi napustiti kamp, to smije samo pod strogim nadzorom.

Prošle godine 15 nogometašica poslalo je pismo Španjolskom nogometnom savezu. U njemu su navele kako nisu dostupne reprezentaciji dokle god je Vilda na poziciji izbornika. 

SP NOGOMETAŠICA Španjolke svjetske prvakinje

Podsjetimo i kako je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza tijekom ceremonije nakon finala SP-a poljubio nogometašicu Španjolske u usta, a nekoliko dana kasnije javno se ispričao zbog poteza kojeg je nazvao strastvenim, ali i pogrešnim.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 23.08.2023.

    pa tomu i služe

  • no sleep 23.08.2023.

    Znali bi da joj nije pasalo

  • Demokracija nasa 23.08.2023.

    A nepisete da je I muskarca uhvatio za isto mjesto, cak sto vise u muskarca su I vece.

Komentiraj...
Vidi sve komentare