To je to što me zanima!

Nikad nismo dobili: Pakao u Skoplju? Već smo se navikli...

Ćiro je ondje ostao bez Europskog prvenstva, a Bokšić je kući išao na nosilima. Bilić se “utopio” u blatu prije pet godina. Pobijedili smo ih samo 2004. u prijateljskoj
Vidi originalni članak

Nikad to nisam doživio. Igrači su se zagrijavali 200 metara od stadiona, prolazili su kroz kordon navijača... Nije mi jasno zašto su toliko napaljeni na nas, govorio je u studenom 2007. Slaven Bilić.

U Skoplju je Makedonija Hrvatsku pobijedila 2-0 u blatu “do koljena”. Užasni, katastrofalni uvjeti. Nasreću, nije bilo važno. Na poluvremenu je stigla vijest da je Izrael dobio Rusiju i Euro je bio osiguran i unatoč porazu.

No uspomene su ostale. Sigurno je da se Hrvatska u Makedoniji ne provodi dobro. I Ćiro je još pamti.

- Uh, ta Makedonija će me pratiti cijeli život - kaže Blažević, koji je zbog 1-1 u Skoplju ostao bez plasmana na Euro 2000.

- Bokšića su mi ozlijedili u 18. minuti, morao sam ga odmah izvaditi iz igre. Zamislite, ‘poderali’ su ga toliko jako da je čak i na letu za Zagreb ležao na nosilima - sjeća se Ćiro.

Jedina pobjeda datira iz 2004. godine, ali tad je Klasnić za 1-0 zabio u prijateljskom susretu.

- Čeka te paklena atmosfera - upozorio je i Štimca makedonski izbornik.

I treba mu vjerovati...

Jedinu pobjedu u Makedoniji Hrvatska je ostvarila 2004. godine. U prijateljskoj utakmici

  • 1-1

U lipnju 1999. Ćiro nije uspio dobiti Makedoniju i zbog toga Hrvatska nije otišla na Euro

  • 2-0

U studenom 2007. Hrvatska je izgubila, ali nije bilo važno. Znali smo da idemo na EP

Janevski: Cilj je biti bolji, kao u Zagrebu

U Zagrebu smo igrali odlično, bolje od Hrvatske. Nametnuli smo se, stvarali prilike. Od svojih igrača tražim da takvu igru ponove u ovoj utakmici, rekao je makedonski izbornik Čedomir Janevski.

- Igrači vjeruju da možemo dobiti, ja također - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Brzopoteznik 11.10.2012.

    kao da smo igrali 100 utakmica s njima pa nam je statistika kako se iz ovoga da isčitati porazna,realno gledajući fanatizam ne može dobiti igru i tehniku,na papiru smo jači od njih ,a to će se vjerujem pokazat i na terenu ako bude iole ličio na pristojan travnjak 3:1 za nas

  • erosonogsvijeta 11.10.2012.

    makedonija sutra pada,jer sve osim pobjede bi bila katastrofa i sramota

  • caniggia_st 11.10.2012.

    Oni našim momcima spremaju paklenu atmosferu,a šta smo mi njima priredili? Kazalište. Neznan za vas ljudi,al mene je sram. Nekad svetinja,a sad radi ove mafije u HNS-u,hrvati su štufi svega.Uvjeren san da će cila Hrvatska sutra strepit isprid TV-a,ali uredno zaobilazimo stadione i to samo iz dišpeta prima mafiji. Žaj mi je samo ove generacije jer mi je draža od one iz 98. Oni su najmanje krivi, ali kako pokazat neškolovanoj gubi da ih ne želimo ni blizu HNS-a? Nekad su svi strepili od atmosfere na našim stadionima,a danas se furešti osjećaju ka doma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare