To je to što me zanima!

Nikola Jokić odigrao maestralnu partiju u prvoj utakmici finala: LeBron promašio za produžetke

Jokić je odigrao još jednu čudesnu utakmicu i došao na korak do rušenja rekorda iz 1967. godine. LeBron je odigrao odličnu utakmicu, ali ni to nije bilo dovoljno protiv raspoloženog Jokića
Vidi originalni članak

Denver Nuggetsi obranili su prednost domaćeg terena i slavili u prvoj utakmici finala zapada NBA lige. Momčad Nikole Jokića (28) slavila je protiv LA Lakersa 131-126, a na kraju utakmice gledali smo pravu dramu.

NBA DOIGRAVANJE Čudesna igra Tatuma, Bostonu majstorica! MVP završio sezonu

Nuggetsi su u jednom trenutku utakmice vodili 20 razlike, ali ni to nije bilo dovoljno da mirno privedu utakmicu kraju. Lakersi su serijom 11-2 došli na samo tri koša zaostatka, a zatim je Jokić zabio tricu s istekom napada. Reaves je dvije minute prije kraja tricom doveo Lakerse na samo tri poena zaostatka, a LeBron James (38) je imao priliku za izjednačenje koju nije iskoristio.

Na kraju je pobjeda ipak pripala momčadi sa sjevera, a utakmicu je odlučio čudesni Nikola Jokić koji je u ostvario triple-double.

NIKAKO DA NAUČI Zvijezda NBA-a opet paradirala s pištoljem, suspendirali su ga

Srpski centar do double-doublea došao je već nakon druge četvrtine, a do triple-double došao je u trećoj četvrtini. Na kraju je utakmicu završio s nestvarnih 34 koša, 21 skokom i 14 asistencija. Jokić je tako postao prvi igrač otkako se igra NBA liga s više od jednom utakmicom učinka 30/20/10 u doigravanju.

Utakmica za povijest

Ovo mu je 12. triple-double u sezoni, a šest ih je skupio u playoffu. Ovom utakmicom izjednačio na drugom mjestu s Magicom Johnsonom, koji je do šest triple-doublea došao 1982. i Draymondom Greenom, koji je to uspio 2019. Wilt Chamberlain je play-offu 1967. imao sedam utakmica s ovakvim učinkom.

NAHVALIO GA JE Durant nakon ispadanja: Jokić je jedan od najboljih u povijesti

LeBron James imao je 26 poena, 12 skokova i 9 asistencija, ali ni on nije mogao protiv čudesnog Nikole Jokića. Kod Nuggetsa je odličan bio i Jamal Murray s 31 košem te po pet skokova i asistencija

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Toljaga_1 18.05.2023.

    12. triple double u sezoni? Krivi rezultat, kriva statistika... u regularnom dijelu sezone je imao 29 triple double učinaka. A MVP dobije lik koji ih ima 5 u karijeri. Ameri...

  • mars7 17.05.2023.

    denver je odlican

  • ZUKIZUKIZUKI 17.05.2023.

    Jedini igrač radi kojega se isplati gledati NBA.... esencija košarke u Jokari, bravo dečko, bravo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare