To je to što me zanima!

'Nisam luđak jer utrčavam, zato i nosim crvenu kapu'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jimmy Jump, pravog imena Jaume Marquet Cot (36) prekinuo je na desetke sportskih natjecanja u zadnjih deset godina utrčavanjem na borilišta
Vidi originalni članak

Ima nas svakakvih, neki utrčavaju na teren goli, ali ja ne, zato i nosim crvenu kapu, da ljudi vide da nisam neki luđak, kaže Jimmy Jump, Katalonac koji je svjesno trčao po stazi Formule 1, tijekom utrke, naravno.
Jaume Marquet Cot (36) radi u izdavačkoj kući u Barceloni, a poznatiji je pod nadimkom Jimmy Jump. Prekinuo je na desetke sportskih natjecanja. Bliski susret s njim imali su Leo Messi, Thierry Henry, Luis Figo, a lani i Roger Federer. Švicarcu je u finalu Roland Garrosa na glavu pokušao navući katalosnku kapu... Untatoč kaznama, ne namjerava prestati. Upravo suprotno, traži sponzora kako bi mogao u Južnoj Africi nastaviti sa svojim aktivnostima.
- Preskupo mi je otići u Afriku. Mogao bih se uvaliti u nevolju, završiti u zatvoru, platiti visoku kaznu. Pokušavam naći sponzora - kaže Jimmy, koji je prekinuo nekoliko "El clasica" između Barcelone i Reala, kao i nekoliko finala i polufinala Lige prvaka. Jednom se čak na ragbijaškoj utakmici priključio momčadi koja je izvodila početni udarac postavivši se u napadački stav. U prvi tren nitko od igrača nije niti shvatio da imaju 'uljeza' na terenu.
Jimmy je objasnio zašto to radi i kako je sve počelo.
- Tako izražavam svoje osjećaje. Sretan sam i to želim podijeliti sa svjetskim medijima. Bavim se time od dječjih dana, kada sam se skačući i trčeći švercao podzemnom željeznicom. Prvi sam put utrčao na teren na Nou Campu prije osam godina - dodaje veliki navijač Barcelone koji za sebe kaže da je u voljeni klub doveo Thierryja Henryja.
- Henry je posebna priča. Utrčao sam na teren tijekom polufinalne utakmice Lige prvaka Arsenala i Villareala 2006. godine, dok je još Henry bio u 'topnicima'. Oduvijek sam mu se divio. Dao sam mu Barcelonin dres s brojem 14, koji i danas nosi. Nije došao odmah, već s godinom zakašnjenja, ali svima kažem da sam ga ja zapravo doveo u Bracu - kazao je Katalonac.
Najdraže mu je bilo nakon što je Figa 'naučio pameti'.
- Cijeli svijet je to vidio. Svi smo ga toliko voljeli dok je igrao za Barcu, a onda je prešao u Real. Ubacio sam se na novinarsku tribinu, vidio priliku i zgrabio je. Ni sekundu kasnije, bio sam na terenu i pokušao ga ogrnuti Barceloninom zastavom - objasnio je Jimmy svoj pothvat na finalu SP-a u Portugalu dodavši kako je i Mourinhu izbliza poručio neke stvari:
- U uzvratu polufinala Lige prvaka između Chelseaja i i Liverpoola utrčao sam na teren iz dva razloga: da bih Joseu Mourinhu poručio neka ne dolazi u Barcelonu i da bih odao počast Beatlesima. Nosio sam majicu s motivom Beatlesa i Liverpoolov šal. Nažalost, na koncu sam prenoćio u zatvoru. Ujutro su me odveli sucu za prekršaje, on me pitao zašto sam to učinio. Umjesto odgovora zapjevao sam Beatlese: "Help, I Need Somebody"! Rekao mi je da sam potpuno lud i poslao natrag u Španjolsku.
Otkrio je i svoju najveću želju:
- Želim zabiti penal u nekoj velikoj utakmici, možda u polufinalu Lige Prvaka ili u derbiju Reala i Barcelone. Čekam pravi trenutak za to. To je moja misija - objasnio je.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Sony Anderson 31.03.2010.

    hahaha care

  • Pinturicchio 31.03.2010.

    kakav kralj :D

  • the.king 31.03.2010.

    Svaka čast.I želim mu da zabije penal Realu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare