Obavijesti

Sport

Komentari 15

'Nisam luđak jer utrčavam, zato i nosim crvenu kapu'

'Nisam luđak jer utrčavam, zato i nosim crvenu kapu'
12

Jimmy Jump, pravog imena Jaume Marquet Cot (36) prekinuo je na desetke sportskih natjecanja u zadnjih deset godina utrčavanjem na borilišta

VIDEO

Ima nas svakakvih, neki utrčavaju na teren goli, ali ja ne, zato i nosim crvenu kapu, da ljudi vide da nisam neki luđak, kaže Jimmy Jump, Katalonac koji je svjesno trčao po stazi Formule 1, tijekom utrke, naravno.
Jaume Marquet Cot (36) radi u izdavačkoj kući u Barceloni, a poznatiji je pod nadimkom Jimmy Jump. Prekinuo je na desetke sportskih natjecanja. Bliski susret s njim imali su Leo Messi, Thierry Henry, Luis Figo, a lani i Roger Federer. Švicarcu je u finalu Roland Garrosa na glavu pokušao navući katalosnku kapu... Untatoč kaznama, ne namjerava prestati. Upravo suprotno, traži sponzora kako bi mogao u Južnoj Africi nastaviti sa svojim aktivnostima.
- Preskupo mi je otići u Afriku. Mogao bih se uvaliti u nevolju, završiti u zatvoru, platiti visoku kaznu. Pokušavam naći sponzora - kaže Jimmy, koji je prekinuo nekoliko "El clasica" između Barcelone i Reala, kao i nekoliko finala i polufinala Lige prvaka. Jednom se čak na ragbijaškoj utakmici priključio momčadi koja je izvodila početni udarac postavivši se u napadački stav. U prvi tren nitko od igrača nije niti shvatio da imaju 'uljeza' na terenu.
Jimmy je objasnio zašto to radi i kako je sve počelo.
- Tako izražavam svoje osjećaje. Sretan sam i to želim podijeliti sa svjetskim medijima. Bavim se time od dječjih dana, kada sam se skačući i trčeći švercao podzemnom željeznicom. Prvi sam put utrčao na teren na Nou Campu prije osam godina - dodaje veliki navijač Barcelone koji za sebe kaže da je u voljeni klub doveo Thierryja Henryja.
- Henry je posebna priča. Utrčao sam na teren tijekom polufinalne utakmice Lige prvaka Arsenala i Villareala 2006. godine, dok je još Henry bio u 'topnicima'. Oduvijek sam mu se divio. Dao sam mu Barcelonin dres s brojem 14, koji i danas nosi. Nije došao odmah, već s godinom zakašnjenja, ali svima kažem da sam ga ja zapravo doveo u Bracu - kazao je Katalonac.
Najdraže mu je bilo nakon što je Figa 'naučio pameti'.
- Cijeli svijet je to vidio. Svi smo ga toliko voljeli dok je igrao za Barcu, a onda je prešao u Real. Ubacio sam se na novinarsku tribinu, vidio priliku i zgrabio je. Ni sekundu kasnije, bio sam na terenu i pokušao ga ogrnuti Barceloninom zastavom - objasnio je Jimmy svoj pothvat na finalu SP-a u Portugalu dodavši kako je i Mourinhu izbliza poručio neke stvari:
- U uzvratu polufinala Lige prvaka između Chelseaja i i Liverpoola utrčao sam na teren iz dva razloga: da bih Joseu Mourinhu poručio neka ne dolazi u Barcelonu i da bih odao počast Beatlesima. Nosio sam majicu s motivom Beatlesa i Liverpoolov šal. Nažalost, na koncu sam prenoćio u zatvoru. Ujutro su me odveli sucu za prekršaje, on me pitao zašto sam to učinio. Umjesto odgovora zapjevao sam Beatlese: "Help, I Need Somebody"! Rekao mi je da sam potpuno lud i poslao natrag u Španjolsku.
Otkrio je i svoju najveću želju:
- Želim zabiti penal u nekoj velikoj utakmici, možda u polufinalu Lige Prvaka ili u derbiju Reala i Barcelone. Čekam pravi trenutak za to. To je moja misija - objasnio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja