To je to što me zanima!

Ništa od druge utrke! Otkazali današnju Snježnu kraljicu

"Zbog visokih temperatura i vjetra današnja je utrka otkazana", kratko je priopćenje organizatora. Razlog su visoke temperature na Sljemenu, ali i vjetroviti uvjeti. Staza nije izdržala
Vidi originalni članak

Ništa od druge utrke Snježne kraljice! Iz FIS-a su službeno potvrdili da skijašice u četvrtak na Sljemenu neće voziti slalom.

"Zbog visokih temperatura i vjetra današnja je utrka otkazana", kratko je priopćenje organizatora.

Nažalost, staza na Sljemenu s temperaturama u "debelom" plusu nije uspjela izdržati dvodnevni program. Organizatori su uložili ogroman trud da staza bude spremna za prvu utrku, što su i uspjeli, no dan kasnije vrijeme se nije smilovalo.

- Napravili su sjajnu stazu obzirom na uvjete. Nažalost, ovo ćemo sve češće gledati, da će organizatori biti pod sve većim pritiskom, bit će sve više zahtjeva. Nema snijega, vidite i sami. Organizacija je zahtjevna i bit će sve zahtjevnija. Sve to ugrožava sport kao skijanje - rekao nam je jučer Ivica Kostelić.

ČUDESNA AMERIKANKA Zbog očeve smrti povukla se iz skijanja, pobijedila je u čak šest disciplina, a uzor joj je Janica! OPASNO ZA ZDRAVLJE Staza na Sljemenu za ovu je bila pista! Pogledajte na kakvoj su vozili slalomaši u Njemačkoj

Tada je staza bila ispeglana, čista i pripremljena do savršenstva, s obzirom na uvjete. Budućnost je neizvjesna općenito u skijanju zbog globalnog zatopljenja, ali i uz danonoćni trud organizatora Snježna kraljica danas se jednostavno nije mogla voziti. 

Međutim, ne sumnjamo kako ćemo najbolje svjetske skijašice i sljedeće godine gledati u hrvatskoj metropoli, u kojoj jučerašnja pobjednica Mikaela Shiffrin ipak neće imati mogućnost izjednačiti rekord Lindsey Vonn s 82 pobjede u Svjetskom kupu. Sljeme je to zaslužilo.

NAŠE SKIJAŠICE NA SLJEMENU Zrinka, glavu gore! Najbolje tek dolazi, a Leona je pokazala duh kakav imaju samo najuspješniji DRUGI SLJEMENSKI SLALOM Leona izvukla najbolji mogući startni broj, prva kreće Vlhova SHIFFRIN OPET NAJBOLJA Sljemenska kraljica: Najviše se bojim da se kruna ne razbije. Pa do sada su sve četiri pukle...

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Karlo72 06.01.2023.

    Sramota,koji milijuni bačeni bez veze! Tko će odgovarati za ovo? Dokle guranje nečega što ne može proći radi klimatskih promjena? Kome je to u interesu?

  • Hasta siempre 05.01.2023.

    Snježni sportovi će nestati za 10-20 godina.Nije ovo ništa šta se nije moglo predvidjeti. Ovo je možda zadnja utrka na sljemenu.

  • 05.01.2023.

    Sljeme je to zaslužilo??? Po čemu je Sljeme "zaslužilo" ovakve utrke ... Sljeme je zaslužilo sve drugo što je upropašteno iz onog vremena kad je Sljeme služilo građanima ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare