To je to što me zanima!

Nitko mu ne uzima bodove: Bez poraza 111 utakmica!

Jose Mourinho je posljednji put kao trener domaći ogled izgubio prije više od sedam godina. Zna da će niz stati i ne zamara se brojanjem pobjeda
Vidi originalni članak

Porto je izgubio od Beire Mar 3-2. Bilo je to 23. veljače 2002. godine. Posljednja je to utakmica koju je kao trener na domaćem terenu izgubio Jose Mourinho.
Nakon tog poraza Mourinho je na klupi Porta, Chelseaja i Intera ostvario 111 domaćih utakmica u nizu bez poraza.
- Meni brojke nisu važne. Mogu samo pretpostaviti kako će to jednog dana završiti. Jedanput ću sasvim sigurno izgubiti. No i ova brojka je nevjerojatna - rekao je Mourinho.
Portugalcu je Inter peti klub u karijeri. Dosad je na klupi Porta, Chelseaja i Intera osvojio 12 trofeja, a dva je puta proglašen za najboljeg trenera na svijetu.
S Portom je Mourinho u tri sezone osvojio dva naslova prvaka Portugala, jedan portugalski kup, Kup Uefe i Ligu prvaka.
Dolaskom na klupu Chelseaja, 2004. godine, postao je najskuplji svjetski trener s godišnjom plaćom od pet milijuna eura. Već u prvoj sezoni s Londončanima je osvojio naslov engleskog prvaka. Bio je to prvi naslov Chelseaja nakon 50 godina čekanja.
Prošlog je ljeta preuzeo Inter i u  prvoj službenoj utakmici na klupi milanskoga kluba osvojio je prvi trofej - talijanski superkup.
Do kraja talijanskog prvenstva ostalo je 11 kola, a Inter ima sedam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Juventusa. Inter očekuju uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka s Manchester Unitedom i dvije polufinalne utakmice kupa Italije, protiv Sampdorije. Mourinhov je Inter još u igri za tri trofeja u ovoj sezoni.
- Vjerujem kako ćemo ove sezone osvojiti barem dva trofeja - kazao je Jose Mourinho.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • boki10 03.03.2009.

    da da, ne uzima bodove!!!!!!!!!!!!! zar nije izgubio od Panathinaikosa doma dok su još u grupi igrali ligu prvaka sove sezone!!!!

  • fcjan 02.03.2009.

    stvarno sjajan trener.. kaj god da vi kažete!

Komentiraj...
Vidi sve komentare