To je to što me zanima!

Nizozemci i Belgijci stvaraju novu ligu već od iduće sezone?

Mislim da bi Nizozemska i Belgija morale utemeljiti zajedničko nogometno natjecanje kako bi naši klubovi mogli financijski konkurirati moćnim klubovima iz Engleske, Španjolske, Italije, Njemačke I Francuske...
Vidi originalni članak

Belgija i Nizozemska ponovo razmišljaju o spajanju nogometnih liga, a novo zajedničko natjecanje moglo bi startati već iduće sezone.

Ideja o pokretanju "Lige Beneluksa" stara je nekoliko godina, no čini se kako su sada sazrijeli svi uvjeti za njezin start.

- Superliga bi imala 18 klubova, 10 nizozemskih i osam belgijskih. Sve bi moglo brzo startati, ako ne već iduće sezone, onda bez dvojbe za dvije godine - kazao je predsjednik belgijskog Club Bruggea Bart Verhaeghe za francuski Le Monde.

Nizozemci i Belgijanci ovim potezom žele smanjiti jaz koji postoji između njih i 'Liga petice'. Pretpostavka je da bi takva liga smanjila odlazak mladih nogometaša u bogatije zemlje, dok bi klubovi dobili više novaca od TV prava jer bi liga bila zanimljivija većem broju gledatelja.

U cijeli projekt uključili bi se i klubovi iz Luksemburga, ali za početak u drugoj ligi.

- Pregovori su već u tijeku, a idućeg tjedna imamo važan sastanak - dodao je Verhaeghe.

Zanimljivo, prije više od deset godina legendarni nizozemski napadač Marco van Basten je podržao ideju o zajedničkon natjecanju.

- Mislim da bi Nizozemska i Belgija morale utemeljiti zajedničko nogometno natjecanje kako bi naši klubovi mogli financijski konkurirati moćnim klubovima iz Engleske, Španjolske, Italije, Njemačke i Francuske koji se razmeću novcem  - kazao je bivši napadač Ajaxa i Milana.

Iz UEFA-e za sada nisu komentirali najave o pokretanju belgijsko-nizozemske lige.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nostradamus 23.10.2019.

    To treba i nama. Liga je zanimljivija, ali je kvaliteta realno u padu. Osim Dinama svi klubovi vani se sramote i ruse nam koeficijent. Cak nas i Srbija prestize, zemlja koja je po standardu 15 godina iza nas. Po meni korak po korak, prvo pripojiti Slovensku ligu, pa Mađarsku, pa Austrijsku, pa Cesku i Slovacku. Treba nam regionalna liga. Sa zemljama bivse drzave, dakle Austro Ugarskog carstva, pokrili bi trziste od cca 40 miliona ljudi. Sto znaci interes mladih igraca i pare od tv prava. I konkurentnije utakmice

  • 23.10.2019.

    Ovo je super ideja! Tužno je vidjeti da Ajax rasprodaje igrače nakon onako strašne sezone u ligi prvaka... De Jong Barca, De ligt Juve, niti Juve niti Barca nisu povijesno veći od Ajaxa... Ajax je nekada bio div među divovima

Komentiraj...
Vidi sve komentare