To je to što me zanima!

Nizozemski 'El Clasico' u MLS-u: Jaap Stam nadmudrio De Boera

Frank De Boer i Jaap Stam godinama su držali zadnju liniju Nizozemske, a danas su u MLS-u imali prvi trenerski obračun. Cincinnati je pobijedio Atlantu United, pobjednik je bio Jaap Stam...
Vidi originalni članak

U američkom MLS-u u četvrtak se odigrala jedna prilično zanimljiva utakmica, Cincinnati je s 1-0 slavio kod Atlante Uniteda. Ne bi to bilo toliko zanimljivo (bez obzira što je Cincinnati lani bio najgora, a Atlanta jedna od najboljih momčadi lige) da na klupama ovih klubova ne sjede legendarni Nizozemci - Frank De Boer i Jaap Stam.

POGLEDAJTE VIDEO: Nizozemci protiv Covida

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Frank De Boer u svojoj je karijeri vodio Ajax, Inter i Crystal Palace, pa još prije dvije godine zasjeo na klupu Atlante, dok je Jaap Stam poslije Readinga, Zwollea i Feyenoorda u svibnju stigao u Cincinnati. Ovaj dvojac godinama je dominirao zadnjom linijom nizozemske reprezentacije, zajedno su skupila 179 nastupa (De Boer 112, Stam 67) za 'oranje'.

Dapače, iza njih je čak devet velikih natjecanja s reprezentacijom, a na tri na kojima su zajedno sudjelovali (SP 1998., Euro 2000. i Euro 2004.), Nizozemska je stizala do polufinala. Ove dvije nizozemske legende danas su se obračunale u Atlanti, a gosti su do pobjede stigli pogotkom Amaye. Atlanta je dvoboj završila s devet igrača, do kraja susreta 'pocrvenili' su Mulraney i Williams. 

Obje momčadi u svojim redovima imaju nekoliko zanimljivih nogometnih imena, na golu je bivši vratar Aston Ville i Middlesbrougha Brad Guzan, dok im je glavna napadačka poluga nekadašnja 'desetka' River Platea Pity Martinez. Jaap Stam je svoj igrački kadar popunio respektabilnim Nizozemcima poput Siema de Jonga (igrao za Ajax, Newcastle, PSV...) ili Jurgena Locadije (PSV, Brighton, Hoffenheim...).

Nisu to jedine zvijezde Cincinnatija, za društvo iz Ohija još nastupaju bivši bosanskohercegovački reprezentativac Haris Medunjanin i poljski vratar Przemyslaw Tyton (branio u PSV-u, Stuttgartu, Deportivu...). No, MLS ima i prilično 'jaka trenerska' imena, uz Stama i De Boera, tamo su još Thierry Henry (Montreal Impact), Matias Almeyda (San Jose Earthquakes), Guillermo Barros Schelotto (Los Angeles Galaxy)...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • MateCro 16.07.2020.

    HNL je bolja od MLS-a, barem sto se tice nogometa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare