To je to što me zanima!

Njemačka prvi put u povijesti osvojila Svjetsko prvenstvo. Dočekalo ih je tek 1500 ljudi

Poprilično razočaravajuće i degradirajuće za svjetskog prvaka, ali to je i najbolji prikaz koliko košarka zaostaje u odnosu na nogomet
Vidi originalni članak

Od 1995. godine hrvatska košarka sanja reprezentativnu medalju. Daleko smo od svojih najboljih dana, ali zato još više cijenimo velike uspjehe koje su ostvarili s reprezentacijom Dražen Petrović, Toni Kukoč, Dino Rađa i ostali. Košarka nam se polako diže s dna nakon dugogodišnjeg potonuća, no pitanje je kada ćemo se vratiti na vrh. A neki tamo i jesu, no nije da ih previše veseli. 

Njemačka je u nedjelju pobijedila Srbiju i prvi put u povijesti osvojila Svjetsko prvenstvo u košarci. Dennis Schröder postao je novi heroj nacije i napravio ono što prije njega nije uspio ni veliki Dirk Nowitzki. Burno su Nijemci proslavili zlato u Manilli, polijevali se šampanjcem, pjevali i veselili se do ranih jutarnjih sati. Ma to je samo uvertira pred veliki party u Frankfurtu, pomislili su oni.

Sletjeli su na najveći aerodrom u Europi, ušli su u autobus i primicali se mjestu dočeka, a zabrinjavale su ih prazne ulice. Kada su došli, malo je reći da su se razočarali. Dočekalo ih je svega 1500 košarkaških fanatika. Poprilično razočaravajuće i degradirajuće za svjetskog prvaka, ali to je i najbolji prikaz koliko košarka u toj zemlji zaostaje u odnosu na nogomet.

U Beogradu je više od deset tisuća ljudi dočekalo košarkaše Srbije i Novaka Đokovića, a u Rigi se skupila još veća svita koja je pozdravila petoplasiranu reprezentaciju. 

Schröder se obratio navijačima, prskali su se šampanjcem, podijelili autograme i fotografirali se pa otišli svojim poslom, vjerujemo na još jedan party. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • veci123 14.09.2023.

    Koga boli k za uspjehe, svabe se bore za drzavu i slave kad je narod zadovoljan, samo mi i Balkan slavi obrnuto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare