To je to što me zanima!

Njemački stroj prvak Europe! Zamrznuli Španjolsku na '-7'

Njemačka rukometna reprezentacija osvojila je naslov prvaka Europe svladavši u finalu u Krakowu Španjolsku 24-17. Nijemci su dominirali i zasluženo uzeli zlato
Vidi originalni članak

Tko bi se tome nadao uoči početka Europskog prvenstva? Reprezentacija koja nije ni izborila prošlu smotru Starog kontinenta u Danskoj danas slavi naslov prvaka. Nijemci su u finalu u Krakowu deklasirali Španjolce 24-17 i došli do drugog naslova najbolje momčadi Europe.

Bilo je to čvrsto finale s vrlo malo golova. Nijemci su otvorili sa startnom prednošću 5-1 i gotovo potpuno onesposobili španjolski napad. Najzaslužniji za to čvrsta je obrana 6-0, ali i Andreas Wolff, golman koji je na kraju upisao čak 16 obrana. Dobar je bio i Arpad Šterbik na drugoj strani s 14, ali nisu mu se priključili suigrači.

Najbliže se "furia" približila u 18. minuti, na -3, a na poluvremenu je bilo 10-6 za Nijemce koji su u nastavku u potpunosti nadigrali protivnika. Prednost Sigurdssonove momčadi samo je rasla. U jednom trenutku bilo je i +9 za Nijemce, a na kraju je to završilo 24-17.

Najmlađa momčad rukometnog Eura (24,7 godina), nakon Slovenije 2004., ponovno je pokorila Europu i izborila izravan plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Najefikasniji pojedinac finala bio je Kai Häfner sa sedam golova, a Rune Dahmke dodao je četiri.

Najbolji pivot EP-a Julen Aguinagalde ostao je bez gola iz samo dva udarca, nule su imali i Maqueda, Gurbindo, Baena, a MVP prvenstva Raúl Entrerríos zabio je pet iz devet pokušaja. Španjolci su ostali pognute glave i četvrti put u finalu europskih prvenstava. Za njih će, baš kao i za Hrvatsku, europsko zlato još neko vrijeme ostati samo san.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • sve_znam 31.01.2016.

    zasluzeno

  • svoj ti poso 31.01.2016.

    ne znam dal ste gledali dodjelu medalja.. alilovic totalno tuzan, bez osmjeha na licu, stoji tamo cisto jer mora.. bas mi ga je zao! svi se vesele a on u "komi"... mislim da se nece brzo oporavit.. psihicki mislim..

  • Ivan Cro 1 31.01.2016.

    da smo mi mi bi mozda mogli ali oni oni samo guraju na crtu tako da nisu imali sanse

Komentiraj...
Vidi sve komentare