To je to što me zanima!

Noćna mora: Nema igre, a za Bilića uopće nema problema

Hrvatska ne igra dobro, a Bilić uporno odbija priznati da smo u teškoj “banani” i da se ovako nećemo dokopati EP-a 2012., Još nije sve izgubljeno, ali stanje je očajno
Vidi originalni članak

Ne bih rekao da je to bilo toliko loše u drugom poluvremenu. Dapače, mislim da smo imali dobrih situacija iz kojih se moglo nešto izroditi. Strinić je nekoliko puta imao dobre prilike za kvalitetne centaršuteve, rekao je hrvatski izbornik Slaven Bilić nakon debakl u Tbilisiju.

Nakon što je cijela nacija vidjela jedno od najsramotnijih izdanja u povijesti hrvatske reprezentacije, a svjetski mediji pričaju o senzacionalnoj pobjedi Gruzije, Bilić i dalje ne želi priznati da je njegova momčad u Tbilisiju odigrala sramotno. 

Uostalom, onako kako su igrači, točnije Luka Modrić, našu igru i opisali.

Jer ako se igra hrvatske reprezentacije protiv “moćne” Gruzije svodi na Strinićeve centaršuteve i Kalinićevo odbijanje od gruzijskih stopera, a izbornik to sve okarakterizira samo kao loš dan, onda nešto tu definitivno nije u redu.

Već protiv prosječnih Grka u Maksimiru zviždao mu je cijeli stadion, a izbornik je govorio da smo bili dobri. Slabi Izrael relativno lako smo dobili, a u međuvremenu smo se “hranili” pobjedama u prijateljskim utakmicama protiv nedoraslih protivnika. 

No i Norveška i Češka su nas s jednim i pol igračem dobro namučili. Ali pobijedili smo u tim susretima pa se hvalilo napadače, a probleme s igrom guralo pod tepih.

I onda je došla ta Gruzija, utakmica koja je Hrvatsku praktički mogla jednom nogom gurnuti u Ukrajinu i Poljsku. Bilić je širio optimizam, “trubio” kako se odlično radilo na treninzima i onda naciji servirao - figu.

- Čestitao bih domaćinima na borbenosti, bili su fanatični. Ovo je šok koji nismo očekivali i zakomplicirali smo si situaciju u skupini - rekao je Bilić.

Jedina dobra, točnije, najmanje loša stvar u cijeloj priči je činjenica da je do kraja kvalfikacija ostalo još dugih pet kola i da na kraju sve ipak može dobro završiti.

No s ovakvom igrom i odbijanjem suočavanja s problemima, kojih je sve više, Hrvatska će se teško dokopati Eura. Bilić je napravio puno dobroga, no možda je vrijeme da prepusti klupu nekome drugome.

Pet razloga zbog kojih izbornik “visi”:

Najteži porazi u našoj povijesti

Iako smo godinu prije “srušili” Wembley, poraz od Engleske 5-1 najteži je u povijesti reprezentacije. Dobili su nas i u Zagrebu 4-1, a debakl u Gruziji jedan je od najsramotnijih.

Morali smo se plasirati na SP

Iako smo bili u skupini s Englezima, bili smo u odličnoj situaciji u kvalifikacijama za SP, no kiksali smo protiv Ukrajinaca i ostali doma. Morali smo ići u Južnoafričku Republiku.

Čudan kriterij pri odabiru igrača

Pranjić je ove sezone standardni igrač Bayerna, no umjesto njega u Gruziji je igrao Strinić. Bilić je uvijek govorio da se iz momčadi teško ispada, no kriteriji su mu sve čudniji.

U ovoj skupini visi nam Euro?!

U najslabijoj kvalifikacijskoj skupini Hrvatska se hrva s Gruzijom i Grčkom, koja jedva dobije Maltu. Svaka imalo ozbiljnija reprezentacija poslije pet kola imala bi barem pet bodova fore!

Svaku utakmicu sve slabija igra

S Grčkom 0-0, poraz od Gruzije, muka s Češkom i Norveškom u prijateljskim utakmicama. Hrvatska ne igra dobro i ne treba mazati oči javnosti s “dobrom, ma odličnom igrom”.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Kontra_5 29.03.2011.

    Na ovom sajtu sam citao kako je Bilic bio pun samopouzdanja , pisali ste kako je rekao da ide "uništiti" Gruziju i sve što ste napisali je notorna laž. Čovjek to nigdje nije spomenuo i upravo je on upozoravao na opasan bunker , 50 hiljada domacih navijača , i kako nema više lakih protivnika.Druga stvar , da je Hrvatska u " teškoj banani" još je jedna notorna laž jer ko imalo zna o fudbalskoj igri svjestan je činjenice da će Hrvatska sa Grčkom biti na prve dvije pozicije , sto je i realnost.Pričati o igračima svjetske klase je smijurija , izuzev Modriča i Srne , jer to su dva igrača za koje se takvo nešto može reći.Ruku na srce , niti njih dvojica nisu igraci Barcelone ili Reala. Hrvatska ima solidnu ekipu , Gruzija se trebala pobjediti , ali to je i ujedno jedini rezultatski poraz ove ekipe.Igrati 0-0 sa Grcima makar i kod kuće nije baš "banana".Ponavljam , Slaven Bilic bio je prva osoba koja je upozoravala na Gruzijce , mislim da su igrači glavni krivci , vjerujem da su bili uvjereni u glatku pobjedu bez obzira na Bilićeva upozorenja.

  • goran_500 28.03.2011.

    a sta ces kad igraju igraci poput dujmovica, strinica, lovrena i kalinića a jedan pranjić i vukojević sjede na klupi a klasnica se cak i ne zove a koliko nam je samo znacio, bilić je postao pohlepan i... prikaži sve menagera ga forsiraju da stavlja svoje dalmatince kako bi im cjena isla gore jer igraju u repki...sramota

  • tomi2106 28.03.2011.

    Bilića smijenit pod hitno dok jos nije kasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare