Obavijesti

Sport

Komentari 43

Noćna mora: Nema igre, a za Bilića uopće nema problema

Noćna mora: Nema igre, a za Bilića uopće nema problema
6

Hrvatska ne igra dobro, a Bilić uporno odbija priznati da smo u teškoj “banani” i da se ovako nećemo dokopati EP-a 2012., Još nije sve izgubljeno, ali stanje je očajno

VIDEO

Ne bih rekao da je to bilo toliko loše u drugom poluvremenu. Dapače, mislim da smo imali dobrih situacija iz kojih se moglo nešto izroditi. Strinić je nekoliko puta imao dobre prilike za kvalitetne centaršuteve, rekao je hrvatski izbornik Slaven Bilić nakon debakl u Tbilisiju.

Nakon što je cijela nacija vidjela jedno od najsramotnijih izdanja u povijesti hrvatske reprezentacije, a svjetski mediji pričaju o senzacionalnoj pobjedi Gruzije, Bilić i dalje ne želi priznati da je njegova momčad u Tbilisiju odigrala sramotno. 

Uostalom, onako kako su igrači, točnije Luka Modrić, našu igru i opisali.

Jer ako se igra hrvatske reprezentacije protiv “moćne” Gruzije svodi na Strinićeve centaršuteve i Kalinićevo odbijanje od gruzijskih stopera, a izbornik to sve okarakterizira samo kao loš dan, onda nešto tu definitivno nije u redu.

Već protiv prosječnih Grka u Maksimiru zviždao mu je cijeli stadion, a izbornik je govorio da smo bili dobri. Slabi Izrael relativno lako smo dobili, a u međuvremenu smo se “hranili” pobjedama u prijateljskim utakmicama protiv nedoraslih protivnika. 

No i Norveška i Češka su nas s jednim i pol igračem dobro namučili. Ali pobijedili smo u tim susretima pa se hvalilo napadače, a probleme s igrom guralo pod tepih.

I onda je došla ta Gruzija, utakmica koja je Hrvatsku praktički mogla jednom nogom gurnuti u Ukrajinu i Poljsku. Bilić je širio optimizam, “trubio” kako se odlično radilo na treninzima i onda naciji servirao - figu.

- Čestitao bih domaćinima na borbenosti, bili su fanatični. Ovo je šok koji nismo očekivali i zakomplicirali smo si situaciju u skupini - rekao je Bilić.

Jedina dobra, točnije, najmanje loša stvar u cijeloj priči je činjenica da je do kraja kvalfikacija ostalo još dugih pet kola i da na kraju sve ipak može dobro završiti.

No s ovakvom igrom i odbijanjem suočavanja s problemima, kojih je sve više, Hrvatska će se teško dokopati Eura. Bilić je napravio puno dobroga, no možda je vrijeme da prepusti klupu nekome drugome.

Pet razloga zbog kojih izbornik “visi”:

Najteži porazi u našoj povijesti

Iako smo godinu prije “srušili” Wembley, poraz od Engleske 5-1 najteži je u povijesti reprezentacije. Dobili su nas i u Zagrebu 4-1, a debakl u Gruziji jedan je od najsramotnijih.

Morali smo se plasirati na SP

Iako smo bili u skupini s Englezima, bili smo u odličnoj situaciji u kvalifikacijama za SP, no kiksali smo protiv Ukrajinaca i ostali doma. Morali smo ići u Južnoafričku Republiku.

Čudan kriterij pri odabiru igrača

Pranjić je ove sezone standardni igrač Bayerna, no umjesto njega u Gruziji je igrao Strinić. Bilić je uvijek govorio da se iz momčadi teško ispada, no kriteriji su mu sve čudniji.

U ovoj skupini visi nam Euro?!

U najslabijoj kvalifikacijskoj skupini Hrvatska se hrva s Gruzijom i Grčkom, koja jedva dobije Maltu. Svaka imalo ozbiljnija reprezentacija poslije pet kola imala bi barem pet bodova fore!

Svaku utakmicu sve slabija igra

S Grčkom 0-0, poraz od Gruzije, muka s Češkom i Norveškom u prijateljskim utakmicama. Hrvatska ne igra dobro i ne treba mazati oči javnosti s “dobrom, ma odličnom igrom”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pršte prilike na sve strane, Theophile očistio s gol-linije!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pršte prilike na sve strane, Theophile očistio s gol-linije!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Sada imaju novu priliku prenoćiti na prvome mjestu uoči derbija s Rijekom