To je to što me zanima!

Nogometaši uz narod: Čileanci su odbili zaigrati protiv Perua

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mi smo nogometaši, ali prije svega građani ove zemlje, a Čile trenutačno ima daleko važnije prioritete od utakmice, poručio je kapetan čileanske reprezentacije, 32-godišnji Gary Medel
Vidi originalni članak

Nogometni reprezentativci Čilea odbili su igrati prijateljsku utakmicu protiv Perua iz solidarnosti sa svojim sunarodnjacima koji prosvjeduju diljem zemlje, objavio je Čileanski nogometni savez.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odluka o neigranju donesena je na sastanku u trening kampu reprezentacije i svi igrači će se vratiti u svoje klubove.

 - Mi smo nogometaši, ali prije svega građani ove zemlje. Čile trenutačno ima daleko važnije prioritete od utakmice - poručio je kapetan 'La Roje', 32-godišnji veznjak/stoper Bologne Gary Medel.

UZNEMIRUJUĆE: NASILJE U ČILEU Fotografije krvavih prosvjeda: Prosvjednici zapalili policajku

Čile je 2015. i 2016. osvojio Copa Americu i tim titulama prvaka Južne Amerike ostvario najveće uspjehe u svojoj nogometnoj povijesti.

U Čileu već tri tjedna traju prosvjedi protiv socijalne nejednakosti, koji su počeli zbog povećanja cijena podzemne željeznice, a prerasli u široki pokret koji zahtjeva reforme obrazovanja, zdravstva, te mirovinskog sustava.

Ovo su najveći prosvjedi u toj inače ekonomski i politički najstabilnijoj zemlji Latinske Amerike. (dv)

Idi na 24sata

Komentari 5

  • __Che__ 14.11.2019.

    Tako ce i Lukica jednog dana stajat uz nas narod,vidit ce te sto vam Che kaze

  • Dani14 14.11.2019.

    Jedino mi pussy Croats damo da nas guze. Svi žive u nekom strahu. Zato nismo bolje niti zaslužili. Svi drhte nad poslovima za ustavnih u prosjeku 3500 -4000 kn. Pa zar šutnja vrijedi tako malo. To me je i natjeralo da emigriram. Dobro ovdje ćemo izbaciti ugljene. Oni se neće buniti protiv onog tko im daje plaću za nerad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare