To je to što me zanima!

'Nogometni Katar': Ekvatorska Gvineja među četiri u Africi...

Prvog četvrtfinalnog dana afričkog Kupa nacija u dvoboju dvaju Konga dalje je prošao onaj "demokratski", a domaćin Ekvatorska Gvineja uz "malu" sudačku pomoć...
Vidi originalni članak

Rajindraparsad Seechurn ime je koje će vam teško ostati u pamćenju, no Tunižani će se malo više potruditi. Ono što je Brazilu bio Yuichi Nishimura , to je ovaj sudac s Mauricijusa poklonio Ekvatorskoj Gvineji i pogurao je prema polufinalu Kupa nacija kojoj je upravo ona domaćin.

Ahmed Akaïchi finim je golom doveo Tunis u vodstvo 20 minuta prije kraja, no onda se "ukazao" sudac i u sudačkoj nadoknadi pad Ivána Bolada označio dovoljnim za penal. Usporene snimke pokazale su da se igrač Gvineje više bacio nego što je bio srušen, no tko to više može dokazati.

Bivši realovac Javier Balboa zabio je iz penala, a potom i u produžecima. U 12. minuti prvog dodatka precizno je naciljao iz slobodnjaka i odveo svoju zemlju u povijesno polufinale.

Raniji polufinale ponudilo je ludo drugo poluvrijeme s čak šest golova. Sastala su se dva Konga, Republika i Demokratska Republika, a dalje je prošao potonji, u prošlosti poznatiji kao Zair. I to preokretom.

Od 55. do 62. minute Kongo je imao vodstvo 2-0 golovima Doréa i Bifoume , a onda je DR okrenula četirima golovima. Zabijali su čovjek kijevskog Dynama Diemeurci Mbokani (dvaput), Jeremy Bokila iz Tereka te član domaćeg Mazembea Joël Kimwaki za konačnih 4-2.

U nedjeljnim četvrtfinalima sastaju se Gana i Gvineja te Obala Bjelokosti i Alžir.

Afrički Kup nacija, četvrtfinale

  • Tunis - Ekvatorska Gvineja 1-2* (1-1)
  • Kongo - DR Kongo 2-4
Idi na 24sata

Komentari 9

  • SnažniHulk 02.02.2015.

    ovi bi trebao vise biti kontrast neg usporedba

  • mancity24 01.02.2015.

    nide veze usporedujete placenika sa onima sto igraju sa srcem,

  • McRazr96 01.02.2015.

    Citao sam i gledao sazetke o toj utakmici Tunis-Ekv. Gvineja.. Suci su potplaceni i to zesce, besramne odluke protiv Tunisa a nigdje veze nema nijedna.. Ne mogu vjerovat da toga jos ima u nacijonalnom natjecanju

Komentiraj...
Vidi sve komentare