To je to što me zanima!

Nole: Ako dostignem Borga povući ću se za dvije godine

Novak Đoković na turniru Masters serije u Londonu najavio je pohod na novi naslov. Srpski tenisač u iduće dvije godine želi dostići rekorde Šveđanina Björna Borga
Vidi originalni članak

Novak Đoković  nastupit će u Londonu u turniru Masters serije, završnom turniru sezone u kojem igraju trenutno najbolji tenisači svijeta. Turnir je osvojio već 2008. godine i nada se kako će ponoviti taj uspjeh, ali i dostići velikana poput Björna Borga.

- Ako dostignem rezultate Borga mogao bih se povući za dvije godine. Bio bih presretan kada bi ostvario karijeru poput njegove - rekao je uoči turnira u Londonu Novak Đoković.

Björn Borg prekinuo je tenisku karijeru s 26 godina, nakon što je osvojio 11 Grand Slam turnira. Đokoviću je 24 godine, ali ima tek četiri osvojena Slama i to tri upravo u ovoj sezoni ( Australian Open, Wimbledon i US Open ).

- Svima nam je teško stići do kraja sezone u dobroj formi. Naporno je s toliko turnira - priznao je Nole koji se u posljednje vrijeme bori i s ozljedama.

- Moramo se potruditi bolje razumjeti ovaj sport i početi razmišljati o uvođenju promjena. Vremena su se promijenila. S dužnim poštovanjem prema tenisačima koji su igrali prije dvadeset godina, ali danas je naš sport fizički mnogo zahtjevniji - uvjerene je kako je u tenisu postalo mnogo teže posljednjih godina Novak.

- Od nas se traži veliki utrošak energije i preveliki napori. Stresno je to za naše tijelo. A uz to, nemamo ni mnogo vremena kako bi se posve oporavili između turnira - priznao je kako je iscrpljen nakon brojnih nastupa Đoković.

- Ozlijedio sam se prije dva tjedna i tek sada osjećam kako mi se servis ponovno poboljšao i kako mi je rame na mjestu - najavio je kako je ipak spreman za London.

Usporedba s Borgom, nakon ovih riječi, čini se prevelik zalogaj i za Đokovića. Pred njim su dvije godine i još sedam naslova, no najbolji tenisač svijeta priznaje kako će dati sve od sebe da ostvari taj cilj.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • bizzy_dany 21.11.2011.

    Djokovic, Cilic, Ljubo, Tipsarevic, Troicki, Ana, Jelena... navijam za SVI! Zasto? Zato sto reprezentuju Balkan na najbolji nacin. Za njih smo mi svi isti, ponekad cujem kako zapadski svjet misli i da Albanija bila dio stare Jugoslavije. Za njih smo svi divljaci, ali zahvaljujici tenisa, ipak imamo sada bolje reputacije. ali nazalost tu je nogomet, sto opet kvari sve! :)

  • silaaa 21.11.2011.

    Svaka cast Nole , samo naprijed , vjerojatno nebi navijao za tebe ( ne zbog nacoinalnosti ofc) ali kad vidim ove nacionaliste koji te pljuvaju samo zbog toga sto si srbin , imas moju podrsku! Nole kralj si<3

  • ApsolutnihSto 20.11.2011.

    Kao da vas neko prisiljava da navijate za Novaka. Ne morate ,ali prestanite ga pljuvati! Ok,navijaš za Nadala, Federera ili šta ja znam koga,ali zašto se odmah pljuje po njemu? I da odg. ovoj lani1987 pametnoj, pljuje se po njemu jer je Srbin! Ne pljuje se po Fishu, Verdascu ili onima koji su namještali mečeve,dopingirali se, već po Novaku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare