To je to što me zanima!

Norveška legenda oprašta se od rukometa u 39. godini: Pa ne mogu ni spavati, dosta je bilo

Meni rukomet znači sve, ali moram se pobrinuti za svoje tijelo - objasnio je Myrhol koji je početkom aktualne sezone operirao rame, malo prije toga imao je crijevnih tegoba, a najveća je njegova pobjeda ona nad rakom testisa
Vidi originalni članak

Norveški rukomet morat će dalje bez Bjartea Myrhola (39), dugogodišnjeg kapetana i čovjeka koji je bio njihov sinonim, što za rukomet, što za borbu. Pivot danskog Skjerna odlučio je otići u mirovinu nakon ove sezone, odnosno Olimpijskih igara u Tokiju.

- Ovo je bio dug i temeljan proces. Razmotrio sam eventualne scenarije za i protiv nastavka, i prije nekoliko tjedana donio sam konačnu odluku da je dosta. I dalje imam puno želje i motiva, međutim, bolovi, lijekovi i nespavanje prevelik su problem. Meni rukomet znači sve, ali moram se pobrinuti za svoje tijelo - objasnio je.

Iako i mjesec i pol dana prije 39. rođendana izgleda kao da bi mogao još deset godina, Myrhol će prije reda raskinuti ugovor sa Skjernom koji je imao do 2022. godine. Početkom aktualne sezone operirao je rame, malo prije toga imao je crijevnih tegoba, a najveća je njegova pobjeda ona nad rakom testisa.

Najbolje je godine dao njemačkom Löwenu za koji je igrao od 2009. do 2015., odradio je sezonu i u Veszpremu, a s Norveškom je osvojio dva svjetska srebra, 2017. i 2019. Na oba je bio u najboljoj sedmorci turnira.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • lopovi od 1902 08.04.2021.

    Odlican igrac, sretno u mirovini

Komentiraj...
Vidi sve komentare