To je to što me zanima!

Nova Birtija: Lakše bi ‘prodao’ križanje Modrića nego Alena

U šali rečeno, da je Modrića prekrižio, lakše bi branio odluku. Ozljeda, ma što igrač o tome rekao. Miljanić se tako 1982. riješio Mlinarića. Umor, ovo i ono. Ovako...
Vidi originalni članak

Koga god da je Čačić ostavio kod kuće, ne bi valjalo.

Neke se kazališne predstave svide publici i prije nego što ih ljudi pogledaju. Jer vole redatelja i glumce. Neki se popisi nogometnoj publici unaprijed ne svide. Valjda isto ima veze s redateljem i glumcima.

U šali rečeno, da je Modrića prekrižio, lakše bi branio odluku. Ozljeda, ma što igrač o tome rekao. Miljanić se tako 1982. riješio Mlinarića. Umor, ovo i ono. Ovako... Eto, narode, reci što misliš, bi li Halilović išao na prvenstvo da igra za Dinamo? Bi li ga izbornik izostavio da ima drugog menadžera? Da mu je Mamić menadžer, igra za Dinamo, ima ili nema ponuda iz inozemstva, kako bi Maminjo reagirao ako bi ga Čačić ostavio kod kuće?

Ne baratamo istinama, baratamo dojmom, ali dojam presudi i tko će biti predsjednik države ili premijer, a kamoli... Ako bi uopće htio uvjeravati narod, što bi Čačić morao učiniti, koga voditi na prvenstvo, a koga ostaviti kod kuće, da navijači budu sigurni ili uvjereni da je Mamić samo neki tip iz kancelarije?

Čačićevi izbori, potezi, što li će tek biti sa zamjenama na turniru, zanimljivi su maltene koliko i utakmice. Što najmanje moraš napraviti za prolaznu ocjenu imaš li u ekipi Modrića, Rakitića i Mandžukića, Perišić ti je skoro pa “solidan reprezentativni igrač”, a odrekao si se Lovrena i Halilovića? Što bi reprezentacija morala napraviti da Čačića, u Mamićevoj ekipi, sva publika pusti na miru, ili da ga slavi?

Da je Ćiro izbornik, on bi već stotinjak puta ponovio da Hrvatska ide po naslov, a ne uspije li – samo je on kriv. Bi li Čačiću dovoljan bio polufinale ili ni naslov neće biti dovoljan?

Biti izbornik u Hrvatskoj možda je gore i od vođenja Brazila. Preuzimanje dužnosti tamo je “smrtna kazna”, koju preživiš osvojiš li naslov. Razočarati navijače vole li te, i eventualno razočarati navijače za koje si više Mamićev čovjek nego izbornik?

Ne možeš čovjeku zamjeriti. Tko bi odbio reprezentaciju? Ali ne možeš zamjeriti ni narodu, kako god, samo da je pristojno, nenasilno, narod izražavao ljubav.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • vabec 04.06.2016.

    jel novinar misli na istog onog ciru koji je prosineckog potjerao iz dinama?pas mater

  • mestar 04.06.2016.

    Kako kaze ona francuzica, ako im se ne svida neka lovren igra za bosnu a taj na slici, moze i za tursku pa neka igraju.

  • Kazimierz Kozlowski 04.06.2016.

    sta je to 'maltene'??

Komentiraj...
Vidi sve komentare