Obavijesti

Sport

Komentari 24

Nova Birtija: Lakše bi ‘prodao’ križanje Modrića nego Alena

Nova Birtija: Lakše bi ‘prodao’ križanje Modrića nego Alena
1

U šali rečeno, da je Modrića prekrižio, lakše bi branio odluku. Ozljeda, ma što igrač o tome rekao. Miljanić se tako 1982. riješio Mlinarića. Umor, ovo i ono. Ovako...

VIDEO

Koga god da je Čačić ostavio kod kuće, ne bi valjalo.

Neke se kazališne predstave svide publici i prije nego što ih ljudi pogledaju. Jer vole redatelja i glumce. Neki se popisi nogometnoj publici unaprijed ne svide. Valjda isto ima veze s redateljem i glumcima.

U šali rečeno, da je Modrića prekrižio, lakše bi branio odluku. Ozljeda, ma što igrač o tome rekao. Miljanić se tako 1982. riješio Mlinarića. Umor, ovo i ono. Ovako... Eto, narode, reci što misliš, bi li Halilović išao na prvenstvo da igra za Dinamo? Bi li ga izbornik izostavio da ima drugog menadžera? Da mu je Mamić menadžer, igra za Dinamo, ima ili nema ponuda iz inozemstva, kako bi Maminjo reagirao ako bi ga Čačić ostavio kod kuće?

Ne baratamo istinama, baratamo dojmom, ali dojam presudi i tko će biti predsjednik države ili premijer, a kamoli... Ako bi uopće htio uvjeravati narod, što bi Čačić morao učiniti, koga voditi na prvenstvo, a koga ostaviti kod kuće, da navijači budu sigurni ili uvjereni da je Mamić samo neki tip iz kancelarije?

Čačićevi izbori, potezi, što li će tek biti sa zamjenama na turniru, zanimljivi su maltene koliko i utakmice. Što najmanje moraš napraviti za prolaznu ocjenu imaš li u ekipi Modrića, Rakitića i Mandžukića, Perišić ti je skoro pa “solidan reprezentativni igrač”, a odrekao si se Lovrena i Halilovića? Što bi reprezentacija morala napraviti da Čačića, u Mamićevoj ekipi, sva publika pusti na miru, ili da ga slavi?

Da je Ćiro izbornik, on bi već stotinjak puta ponovio da Hrvatska ide po naslov, a ne uspije li – samo je on kriv. Bi li Čačiću dovoljan bio polufinale ili ni naslov neće biti dovoljan?

Biti izbornik u Hrvatskoj možda je gore i od vođenja Brazila. Preuzimanje dužnosti tamo je “smrtna kazna”, koju preživiš osvojiš li naslov. Razočarati navijače vole li te, i eventualno razočarati navijače za koje si više Mamićev čovjek nego izbornik?

Ne možeš čovjeku zamjeriti. Tko bi odbio reprezentaciju? Ali ne možeš zamjeriti ni narodu, kako god, samo da je pristojno, nenasilno, narod izražavao ljubav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao