To je to što me zanima!

Potop prvih tenisača svijeta: Izletjeli su i Murray i Kerber!

Australian Open je ostao bez prva dva nositelja prije četvrtfinala što se u Australiji nije dogodilo od 2002. kada su ispali Australac Lleyton Hewitt i Brazilac Gustavo Kuerten
Vidi originalni članak

Poslije Novaka Đokovića s Australian Opena izletio je i prvi reket svijeta, Andy Murray. Njega je izbacio njemački tenisač Mischa Zverev uz 5:7, 7:5, 2:6, 4:6 te se tako plasirao u četvrtfinale Melbournea.

Andy tako neće obraniti 1200 bodova koje je skupio kao prošlogodišnji finalist.

- Ne znam kako sam to uspio - rekao je Zverev neposredno poslije velike senzacije koju je priredio.

- Bio sam kao u nekakvoj maloj komi i servirao te udarao voleje kako sam zamislio. Morate mi objasniti kako sam ovo uspio jer iskreno niti sam ne znam kako sam uspio osvojiti neke poene - govorio je Zverev.

- Ovo mi znači sve na svijetu. I za mene i za moju obitelj koja je ovdje. Moje srce je puno, ovdje me puno ljudi podržava. Prekrasno - pričao je oduševljeni Nijemc.

Murray je imao šest dvostrukih pogrešaka, dvije Zverev. Neprisiljenih pogrešaka Murray broji 28, dvije manje Nijemac koji je prošao.

Mora se priznati da je Nijemac odigrao impresivno. Uspio je poljuljati samopouzdanje prvog tenisača svijeta koji nikako nije pronalazio odgovor na sjajan servis Zvereva.

Kažnjavao je Mischa svaku grešku Britanca čija je defenziva bila znatno slabije nego inače, a njegov idući protivnik bit će Roger Federer koji je izbacio petog nositelja, Japanca Keija Nishikorija. Četvrtfinale su izborili i Stanislas Wawrinka Jo-Wilfried Tsonga.

Australian Open je ostao bez prva dva nositelja prije četvrtfinala što se u Australiji nije dogodilo od 2002. kada su ispali Australac Lleyton Hewitt i Brazilac Gustavo Kuerten.

No ni tu nije bio kraj iznenađenjima. Prva tenisačica svijeta i braniteljica naslova Njemica Angelique Kerber također je završila svoj nastup na prvom Grand Slam turniru sezone u nedjelju u osmini finala gdje ju je sa 6-2, 6-3 pobijedila 35. tenisačica svijeta Amerikanka Coco Vandeweghe.

Kod tenisačica plasman u četvrtfinale, osim Vandeweghe, osigurale su Španjolka Garbine Muguruza, Amerikanka Venus Williams i Ruskinja Anastazija Pavljučenkova.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • nokia010 22.01.2017.

    Vavrinka,Raonic ili verovatno cak mozda i Nadal osvajaju AO.

  • blokirani_lovac 22.01.2017.

    Kako bi bilo dobro da Rafa to uzme !!!

  • rashomonn 22.01.2017.

    Očajan sam prognozer, nešto poput Vilandera. Nisam verovao da Rođa može pobediti Keia na tri seta u teškim uslovima za igru a on rutinski priveo posao u petom,ima još baruta u staroj tandžari.Veliko iznenađenje je pobeda starijeg Zvereva,čoveka skromne karijere, bez velikih skalpova ali igrača koji napreduje unazad godinu dana,verovatno ga je bratov proboj "povukao" i čovek trenutno igra tenis svog života. Još bih pomenuo Stanislasa koji je pokazao da mu je mentalna stabilnost uz bekend najveća vrlina i koji po običaju posle neubedljivog starta na AO iz kola u kolo značajno podiže nivo igre.

Komentiraj...
Vidi sve komentare