To je to što me zanima!

Novi klubovi u igri: Saznali smo tko se 'tuče' za Frigana te istinu oko transfera golmana Vatrenih

Sunderland, New York City FC i Dinamo zaostaju u lovu na U-21 'vatrenog', u igri su novi klubovi. Živimo uvijek totalno neizvjesne dane prijelaznog roka i to prijelaznog roka koji će se razvući do duboko u rujan
Vidi originalni članak

Na Valentinovo ove godine Matija Frigan (20) bio je pol koraka od Dinama, ali Zagrepčani su prekasno krenuli po riječkog i hrvatskog U-21 golgetera pa je priča propala. Naravno, Dinamo je uvijek opcija kad se o dovođenju HNL-kadra radi, ali ta je opcija danas jako daleko od realnosti. Baš kao i ona portugalska (prije koji mjesec aktualna je bila: Braga).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jer bogatiji klubovi - nude više. I to ne "manje novca + jedan-dva igrača" nego keš. Živu lovu. Sa svakim novim danom sve bliže onome što se (s eventualnim bonusima) može doći do iznosa koji zasad traže Rijeka i Damir Mišković: 6.000.000 €. S time da, kako raste broj konkretnih ponuda, mogla bi lako porasti i cijena!

PREDSJEDNIK RIJEKE Mišković za 24sata: HNS će platiti štetu s finala Kupa, a Frigan neće nigdje ispod cijene

Rijeka je predstavila prelijepi novi dres "made by Joma", ali pitanje je hoćemo li Frigana vidjeti u tom novom dizajnu jer iz Španjolske, Belgije i Dubaija (jedne od predsjednikovih rezidencija) dolaze konkretne, ozbiljne i zasad najlukrativnije ponude. Zato dečko i ne igra, Rijeka ga čuva jer je transfer izvjestan i lako moguće vrlo blizu.

Celta, Genk i Al-Ahli

Naravno da je i igračeva želja o lokaciji na kojoj želi nastaviti karijeru jako bitan element no... Sunderland, New York City FC i Dinamo trenutačno su u drugom planu jer njihove ponude, jednostavno, nisu na razini onoga što nude drugi.

A iz najmeritornijih mogućih izvora koji, naravno, žele ostati neimenovani, ti drugi su: Celta Vigo, KRC Genk i emiratski Shabab Al-Ahli Dubai!

Živimo uvijek totalno neizvjesne dane prijelaznog roka i to prijelaznog roka koji će se razvući do duboko u rujan, ali kako danas stvari stoje: España, Belgija i Emirati debelo su iznad američko-englesko-hrvatske konkurencije.

Mišković: Nema imperativa

Ne nasjedajte na engleske 'informacije' o tome kako Matija Frigan u Sunderlandu čeka zeleno svjetlo za potpis. Dečko je u petak navečer uredno bio na Rujevici i gledao kako Rijeka s 2-1 pobjeđuje Slaven Belupo.

UGOVOR NA ČETIRI GODINE Fruk potpisao za Rijeku: Trener Jakirović najviše me htio

I... Ne zaboravimo nedavnu, a jasnu, glasnu i nedvojbenu konstataciju Damira Miškovića:

- Mi ovog ljeta prodavati: ne moramo! Kao i uvijek, svi su na tržištu, ali da smo pod imperativom... Nismo.

Labrović, Obregon, Vukčević...

Vezano je to i uz novog generalnog sponzora istaknutog na novom dresu. O tome nešto više u posljednjim retcima ovog teksta, ali prije toga još pokoje 'mercato razjašnjenje', istine radi. Da fenomenalna riječka publika ne grize baš svaku medijsku ješku:

  • puno se prašine jučer i danas diže oko kombinacije Nediljko Labrović u Anderlechtu, a klupska "off the record" poruka je jasna: 'To nema - veze s mozgom. U tome nema ama baš nimalo istine. Naravno, ako Belgijci žele slobodno mogu krenuti po golmana 'vatrenih', no Labrović je u ovom trenutku daleko bliže - Bundesligi'!

  • jednako su krajnje neutemeljene i medijske špekulacije o mogućem odlasku Obregona u Slaven Belupo. I to je, baš kao 'Labrović u Anderlechtu', jedna od klasičnih medijskih patki u ljetnoj trakavici zvanoj 'prijelazni rok na 35°C.
  • Vukčević je blizu odlaska u Rumunjsku, otvaraju se i realne opcije odlaska Antuna Krešića, a uz Frigana i Labrovića izniman interes 'gori' i za sjajnog mladog reprezentativnog veznjaka Veldina Hodžu, ljubimca tribina Lindona Selahija i ganskog majstora Princea Ampema.

Subotnja večer: Rogaška

Inače, kako je i na novim dresovima vidljivo, Rijeka za glavnog sponzora više nema slovensku osiguravajuću tvrtku nego, ukrajinsku kladionicu.

Glasovita internacionalna tvrtka za igre na sreću i klađenje svoj je posao odavno proširila na Hrvatsku, Rumunjsku i Bjelorusiju, sjedište joj je na Malti, a Rijeku će naredne tri godine sponzorirati s nešto izdašnijim iznosom no što je to bilo dosad.

- Dobrodošli u našu riječku, sportsku obitelj. Neizmjerno je zadovoljstvo što smo dogovorili suradnju s partnerom koji je uočio da je HNK Rijeka sportski brend prepoznatljiv i u Hrvatskoj i u Europi - izjavio je Mišković za klupsku web stranicu.

BIJELI SVLADALI SLAVEN Rijeka je predstavila novi dres, Frigan zbog transfera nije igrao

Za kraj, podsjetnik: večeras se opet vidimo na Rujevici. Od 19 sati Rijeka igra još jednu 'generalku', protiv novog slovenskog prvoligaša - Rogaške.

A veću minutažu u odnosu na jučerašnjih 2-1 protiv Belupa danas će dobiti Zlomislić, Galešić, Liber, Petrovič, Fruk, Grgić, Radeljić, Smolčić, Čabraja, Pašalić, Ivanović, Selahi i Ilinković.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • pegla4 15.07.2023.

    Pa bolje Amerika nego Dubai 🤦‍♂️

Komentiraj...
Vidi sve komentare