Obavijesti

Sport

Komentari 1

Novi klubovi u igri: Saznali smo tko se 'tuče' za Frigana te istinu oko transfera golmana Vatrenih

Novi klubovi u igri: Saznali smo tko se 'tuče' za Frigana te istinu oko transfera golmana Vatrenih
6

Sunderland, New York City FC i Dinamo zaostaju u lovu na U-21 'vatrenog', u igri su novi klubovi. Živimo uvijek totalno neizvjesne dane prijelaznog roka i to prijelaznog roka koji će se razvući do duboko u rujan

VIDEO

Na Valentinovo ove godine Matija Frigan (20) bio je pol koraka od Dinama, ali Zagrepčani su prekasno krenuli po riječkog i hrvatskog U-21 golgetera pa je priča propala. Naravno, Dinamo je uvijek opcija kad se o dovođenju HNL-kadra radi, ali ta je opcija danas jako daleko od realnosti. Baš kao i ona portugalska (prije koji mjesec aktualna je bila: Braga).

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Jer bogatiji klubovi - nude više. I to ne "manje novca + jedan-dva igrača" nego keš. Živu lovu. Sa svakim novim danom sve bliže onome što se (s eventualnim bonusima) može doći do iznosa koji zasad traže Rijeka i Damir Mišković: 6.000.000 €. S time da, kako raste broj konkretnih ponuda, mogla bi lako porasti i cijena!

Mišković za 24sata: HNS će platiti štetu s finala Kupa, a Frigan neće nigdje ispod cijene
Mišković za 24sata: HNS će platiti štetu s finala Kupa, a Frigan neće nigdje ispod cijene

Rijeka je predstavila prelijepi novi dres "made by Joma", ali pitanje je hoćemo li Frigana vidjeti u tom novom dizajnu jer iz Španjolske, Belgije i Dubaija (jedne od predsjednikovih rezidencija) dolaze konkretne, ozbiljne i zasad najlukrativnije ponude. Zato dečko i ne igra, Rijeka ga čuva jer je transfer izvjestan i lako moguće vrlo blizu.

Celta, Genk i Al-Ahli

Naravno da je i igračeva želja o lokaciji na kojoj želi nastaviti karijeru jako bitan element no... Sunderland, New York City FC i Dinamo trenutačno su u drugom planu jer njihove ponude, jednostavno, nisu na razini onoga što nude drugi.

Rijeka: Rijeka i Hajduk sastali se u 29. kolu Prve HNL

A iz najmeritornijih mogućih izvora koji, naravno, žele ostati neimenovani, ti drugi su: Celta Vigo, KRC Genk i emiratski Shabab Al-Ahli Dubai!

Živimo uvijek totalno neizvjesne dane prijelaznog roka i to prijelaznog roka koji će se razvući do duboko u rujan, ali kako danas stvari stoje: España, Belgija i Emirati debelo su iznad američko-englesko-hrvatske konkurencije.

Mišković: Nema imperativa

Ne nasjedajte na engleske 'informacije' o tome kako Matija Frigan u Sunderlandu čeka zeleno svjetlo za potpis. Dečko je u petak navečer uredno bio na Rujevici i gledao kako Rijeka s 2-1 pobjeđuje Slaven Belupo.

Fruk potpisao za Rijeku: Trener Jakirović najviše me htio
Fruk potpisao za Rijeku: Trener Jakirović najviše me htio

I... Ne zaboravimo nedavnu, a jasnu, glasnu i nedvojbenu konstataciju Damira Miškovića:

- Mi ovog ljeta prodavati: ne moramo! Kao i uvijek, svi su na tržištu, ali da smo pod imperativom... Nismo.

Labrović, Obregon, Vukčević...

Vezano je to i uz novog generalnog sponzora istaknutog na novom dresu. O tome nešto više u posljednjim retcima ovog teksta, ali prije toga još pokoje 'mercato razjašnjenje', istine radi. Da fenomenalna riječka publika ne grize baš svaku medijsku ješku:

  • puno se prašine jučer i danas diže oko kombinacije Nediljko Labrović u Anderlechtu, a klupska "off the record" poruka je jasna: 'To nema - veze s mozgom. U tome nema ama baš nimalo istine. Naravno, ako Belgijci žele slobodno mogu krenuti po golmana 'vatrenih', no Labrović je u ovom trenutku daleko bliže - Bundesligi'!
Rijeka: Pripremna utakmica HNK Rijeka - Slaven Belupo
  • jednako su krajnje neutemeljene i medijske špekulacije o mogućem odlasku Obregona u Slaven Belupo. I to je, baš kao 'Labrović u Anderlechtu', jedna od klasičnih medijskih patki u ljetnoj trakavici zvanoj 'prijelazni rok na 35°C.
  • Vukčević je blizu odlaska u Rumunjsku, otvaraju se i realne opcije odlaska Antuna Krešića, a uz Frigana i Labrovića izniman interes 'gori' i za sjajnog mladog reprezentativnog veznjaka Veldina Hodžu, ljubimca tribina Lindona Selahija i ganskog majstora Princea Ampema.

Subotnja večer: Rogaška

Inače, kako je i na novim dresovima vidljivo, Rijeka za glavnog sponzora više nema slovensku osiguravajuću tvrtku nego, ukrajinsku kladionicu.

Glasovita internacionalna tvrtka za igre na sreću i klađenje svoj je posao odavno proširila na Hrvatsku, Rumunjsku i Bjelorusiju, sjedište joj je na Malti, a Rijeku će naredne tri godine sponzorirati s nešto izdašnijim iznosom no što je to bilo dosad.

Rijeka: Pripremna utakmica HNK Rijeka - Slaven Belupo

- Dobrodošli u našu riječku, sportsku obitelj. Neizmjerno je zadovoljstvo što smo dogovorili suradnju s partnerom koji je uočio da je HNK Rijeka sportski brend prepoznatljiv i u Hrvatskoj i u Europi - izjavio je Mišković za klupsku web stranicu.

Rijeka je predstavila novi dres, Frigan zbog transfera nije igrao
Rijeka je predstavila novi dres, Frigan zbog transfera nije igrao

Za kraj, podsjetnik: večeras se opet vidimo na Rujevici. Od 19 sati Rijeka igra još jednu 'generalku', protiv novog slovenskog prvoligaša - Rogaške.

A veću minutažu u odnosu na jučerašnjih 2-1 protiv Belupa danas će dobiti Zlomislić, Galešić, Liber, Petrovič, Fruk, Grgić, Radeljić, Smolčić, Čabraja, Pašalić, Ivanović, Selahi i Ilinković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše